Έναρξη του Εργατικού Ιατρείου στη ΒΙΟ.ΜΕ.

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Από τις 20 Ιανουαρίου του 2016, το Εργατικό Ιατρείο ξεκινά τη λειτουργία του μέσα στο χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ. Δημιουργήθηκε από τη συνάντηση και συνεργασία των εργαζόμενων της ΒΙΟ.ΜΕ και του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης της Θεσσαλονίκης και παρέχει δωρεάν φροντίδα υγείας και πρόληψη στους εργαζόμενους, στους άνεργους και στους ανασφάλιστους κατοίκους της περιοχής του Πατριαρχικού Πυλαίας. Είναι αυτόνομο, αυτοδιαχειριζόμενο και δεν χρηματοδοτείται από το κράτος, τα κόμματα, την αγορά και την εκκλησία.

Τα παραπάνω δήλωσε στο radio1d.gr και στην εκπομπή «Οι Απέναντι» με τους δημοσιογράφους Σάκη Αποστολάκη και Ανδρέα Σταματόπουλο, ο εκπρόσωπος του σωματείου του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ., Μάκης Αναγνώστου. Όπως είπε, «το Εργατικό Ιατρείο προσβλέπει  σε μία ολιστική φροντίδα (σωματική- ψυχική- κοινωνική) που αφορά το σύνολο των αναγκών των ανθρώπων σε όλο το πλαίσιο της ζωής τους.»

Στο Εργατικό Ιατρείο λειτουργούν: ομάδα υγείας που αποτελείται από νοσηλευτή, γενικό γιατρό-παθολόγο, ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή, κοινωνικό λειτουργό, ορθοπεδικό, ενώ παρέχεται φαρμακευτική κάλυψη. Οι μέρες λειτουργίας από τις 20/1/2016 ως τις 29/2/2016, είναι κάθε Τετάρτη από τις 12μμ-3μμ και κάθε Πέμπτη από τις 2μμ-6μμ. Το κλείσιμο των ραντεβού: γίνεται Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, από τις 3μμ έως τις 6μμ στο τηλ: 2313 03 154.

Σ.Α. / Radio1d.gr