Κλήρωση Κυπέλλου: Χωρίς ντέρμπι στους προημιτελικούς

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι και μέσα σε αρκετή ένταση, λόγω της απόρριψης του αιτήματος του Παναθηναϊκού, διενεργήθηκε σήμερα η κλήρωση των προημιτελικών του Κυπέλλου.

Όσοι περίμεναν «ντέρμπι αιωνίων» ή «δικεφάλων» έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους, καθώς οι δύο «αιώνιοι» κληρώθηκαν ως γηπεδούχοι στα πρώτα ματς με Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο, ενώ και η ΑΕΚ θα υποδεχθεί πρώτη τον Ηρακλή. Ο μόνος από τα λεγόμενα φαβορί που θα παίξει εκτός το πρώτο παιχνίδι ήταν ο ΠΑΟΚ, που θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά τα ζευγάρια: Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ-Ηρακλής, Παναθηναϊκός-Ατρόμητος. Οι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου είναι διπλοί και θα διεξαχθούν, οι πρώτοι στις 27 – 28 Ιανουαρίου, ενώ στις 3, 4, 10 και 11 Φεβρουαρίου από ένα ματς κάθε μέρα (ρεβάνς).

*Το αίτημα του Παναθηναϊκού για να τραβήξουν οι εκπρόσωποι των ομάδων τα μπαλάκια της κλήρωσης απορρίφθηκε λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας. Τα παράπονα των «πρασίνων» και των ομάδων που υποστήριξαν αυτή την θέση (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) ήταν έντονα.

Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα με τους εκπροσώπους της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού να ζητούν ψηφοφορία επάνω στο αίτημα που κατατέθηκε, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης επέμενε να τραβήξει εκείνος τα μπαλάκια. Παρά τις έντονες αντιρρήσεις που υπήρξαν τα πνεύματα ηρέμησαν στη συνέχεια και ο κ. Γαβριηλίδης ολοκλήρωσε τη διαδικασία.