Ενισχύεται η καθαριότητα στον δήμο Παύλου-Μελά

kadoi-kathariotita-dimos-pavlou-mela

Με 327 νέους κάδους απορριμμάτων ενισχύεται η καθαριότητα στο Δήμο Παύλου Μελά προϋπολογισμού 71.752 ευρώ, τους οποίους ξεκίνησε ήδη να τοποθετεί η Υπηρεσία Καθαριότητας στους δρόμους και ιδιαίτερα σε κεντρικά σημεία  της Σταυρούπολης, της Πολίχνης και της Ευκαρπίας.

Πρόκειται για προμήθεια 245 πλαστικών κάδων απορριμμάτων 1.100 & 360 λίτρων, 57  κάδων κομποστοποίησης και 25 κάδων μικροαπορριμμάτων.

«Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης στην καθαριότητα με εκσυγχρονισμό των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών στην αποκομιδή των απορριμμάτων» τόνισε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτριος Δεμουρτζίδης, ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Διαχείρισης Οχημάτων & Λαϊκών Αγορών Δημήτριος Αθάνατος αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο σημαντικό ρόλο των πολιτών για  να ζούμε σε  μια πόλη όμορφη, καθαρή, νοικοκυρεμένη. Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:«Η καθαριότητα της πόλης είναι υπόθεση και προτεραιότητα όλων μας. Συνεχίζουμε τη μάχη για να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο οι υπηρεσίες καθαριότητας και να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία. Προμηθευτήκαμε νέους κάδους απορριμάτων  που θα αντικαταστήσουν παλιούς οι οποίοι είχαν υποστεί φθορές και θα επισκευασθούν ώστε να χρησιμοποιηθούν ξανά αυξάνοντας έτσι τα σημεία απόθεσης και συλλογής των απορριμμάτων».

Με επιτυχία συνεχίζεται και το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στο Δήμο Παύλου Μελά με στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση των πολιτών ως προς την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων στην πηγή.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι επισκέπτονται τους πολίτες που κατέχουν ήδη τοποθετημένους κάδους κομποστοποίησης για εποπτεία και περισσότερη ενημέρωση ως προς την ορθή χρήση τους με σκοπό την αποτελεσματικότητα του προγράμματος.

Νέοι κάδοι κομποστοποίησης θα διατίθενται μετά από αίτημα του πολίτη σύμφωνα με τους όρους που περιγράφονται παρακάτω.

Η συμμετοχή των πολιτών στην παραλαβή του κάδου κομποστοποίησης είναι δυναμική, καθώς μέχρι σήμερα έχει μοιραστεί ικανοποιητικός αριθμός κάδων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Παύλου Μελά.

Με την οικιακή κομποστοποίηση ο πολίτης αναλαμβάνει τη μετατροπή των οργανικών υπολειμμάτων (κουρεμένο γρασίδι, φύλλα, κομμένα κλαδιά, χόρτα, υπολείμματα λαχανικών και φρούτων, χαρτί, πριονίδι, στάχτη) σε εδαφοβελτιωτικό, μειώνοντας ουσιαστικά την ποσότητα των σκουπιδιών που παράγει.

Για την συμμετοχή των δημοτών απαιτείται:

– Έγκαιρη κατάθεση αίτησης συμμετοχής.

– Να διαθέτουν οι εθελοντές αυλή ή κήπο με ένα τουλάχιστον τετραγωνικό μέτρο ακάλυπτου χώρου για να τοποθετηθεί ο κάδος πάνω σε χώμα και όχι στο τσιμέντο.

– Συνεργασία με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι θα επισκέπτονται τους συμμετέχοντες.

Αιτήσεις συμμετοχής θα κατατίθενται στο Τμήμα Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Παύλου Μελά ή στα γραφεία πρωτοκόλλων των αντίστοιχων Δημοτικών Ενοτήτων.

Αιτήσεις δύναται να αποστέλλονται με fax τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 302350-351  FAX: 2313 302320