Ενοπλη ομηρία εισαγγελέα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης

Ομηρος σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης κρατείται από ενόπλους ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την έρευνα για τον θάνατο ενός νεαρού αγοριού μετά τον τραυματισμό του από την αστυνομία στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2013.

 

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα, νωρίτερα ακούστηκαν πυροβολισμοί στην αίθουσα που βρίσκεται σε εξέλιξη η ομηρία, ενώ ο τοπικό Τύπος αποδίδει την ευθύνη για την ομηρία στην μαρξιστική οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), η οποία έχει διεξάγει πολλές επιθέσεις στην Τουρκία από τη δεκαετία του 1990.

 

Μια φωτογραφία άγνωστης προέλευσης που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Twitter δείχνει τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ καθισμένο σε μια πολυθρόνα με ένα πιστόλι στον κρόταφό του, το οποίο κρατά ένας άνδρας που δεν διακρίνεται.

 

Ένας άλλος άνδρας, το πρόσωπο του οποίου επίσης δεν φαίνεται, επιδεικνύει στον φακό την ταυτότητα του εισαγγελέα.

 

Μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί γύρω από το δικαστήριο, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

 

Μια ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί σε έναν ιστότοπο που πρόσκειται στο DHKP-C αναφέρει ότι η οργάνωση δίνει διορία ως τις 15:35 (ώρα Ελλάδας) στους αστυνομικούς που ευθύνονται για τον θάνατο του νεαρού αγοριού να «ομολογήσουν δημοσίως» την πράξη τους, διαφορετικά απειλεί να σκοτώσει τον εισαγγελέα.

 

Ο Κιράζ έχει αναλάβει να ερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που πέθανε στις 11 Μαρτίου 2014 έπειτα από 269 ημέρες σε κώμα το οποίο προκλήθηκε όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από το κάνιστρο ενός δακρυγόνου από την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια μιας διαδήλωσης τον Ιούνιο του 2013.