Κατάληψη στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ

Την άμεση ανάκληση του νέου προγράμματος σπουδών στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την κατοχύρωση παιδαγωγικής επάρκειας για όλους ζητεί ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλολογίας, μέλη του οποίου προχώρησαν – στο πλαίσιο σχετικής απόφασης – σε κατάληψη του κτηρίου της Φιλοσοφικής.

 

Οι φοιτητές καταγγέλλουν -μεταξύ άλλων- το Τμήμα Φιλολογίας και τον πρόεδρό του καθηγητή Ι. Τζιφόπουλο, ότι δεν τάσσεται με τα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους.

 

Ζητούν δε το καινούργιο πρόγραμμα σπουδών να διατηρεί την ενιαιότητά του και να καταλήγει σε ένα πτυχίο με ενιαία και αδιάσπαστα επαγγελματικά δικαιώματα Φιλολόγου, να κατοχυρώνει ενιαία την Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια για όλους τους αποφοίτους του τμήματος με ακέραια επαγγελματικά δικαιώματα και να διατηρεί τον υπάρχοντα αριθμό μαθημάτων χωρίς καμία εισαγωγή προαπαιτουμένων.

 

Σημειώνεται, ότι τα ζητήματα, που σχετίζονται με το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, έφεραν στη Βουλή 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας. Στα σημεία που θίγουν οι βουλευτές, απάντησαν τα μέλη διδασκόντων του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, σε σχετική επιστολή που απέστειλαν σήμερα στον υπουργό Παιδείας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ