Ένωση Πεζών: Χιουμοριστική παρέμβαση στο κυκλοφοριακό χάος

Με χιουμοριστικό τρόπο άπαντα η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών στην αταξία της κυκλοφορίας και την έλλειψη σεβασμού προς τους πεζούς, όπως αναφέρουν τα στελέχη της.

 

Με πρωτότυπες παρεμβάσεις ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας “NoVAN theatre group” διεκδικούν το δημόσιο χώρο που θεωρητικά ανήκει στους πεζούς, αλλά τον οποίο στην πραγματικότητα οι πεζοί στερούνται.

Με την υποστήριξη της Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 το κέντρο της πόλης θα γεμίσει για τέσσερις ημέρες από μίμους, οι οποίοι με θεατρικά δρώμενα και παντομίμα θα στιγματίζουν την κακή συμπεριφορά των οδηγών, την ώρα που αυτή εκδηλώνεται.

Από το Σάββατο ώς την προσεχή Τρίτη κατά τις μεσημεριανές ώρες η Ένωση Πεζών θα “σκορπίζει” ηθοποιούς στις διαβάσεις και τα πεζοδρόμια του κέντρου της Θεσσαλονίκης -από τη Διαγώνιο μέχρι τη Βενιζέλου και από την Αγίας Σοφίας μέχρι τη θάλασσα- οι οποίοι θα αντιμετωπίζουν χαμογελαστά τους “εισβολείς”: από τον οδηγό που καταπατά τη διάβαση πεζών μέχρι το τραπεζάκι που κλείνει το πεζοδρόμιο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας.