Εντοπίστηκε το δεύτερο μαύρο κουτί του Airbus της Germanwings

Έπειτα από εννέα ημέρες ερευνών, εντοπίστηκε το δεύτερο «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους της Germanwings, το οποίο συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα στις γαλλικές Άλπεις, ανακοίνωσαν οι σήμερα οι εισαγγελείς.

 

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο, στο δεύτερο μαύρο κουτί με τα δεδομένα της πτήσεις εναποθέτουν πλέον οι αρχές τις ελπίδες να ανακαλύψουν περισσότερα στοιχεία για το τραγικό συμβάν, αφότου ο πρώτος καταγραφέας των συνομιλίων έδειξε ότι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο στο βουνό, παρασέρνοντας στο θάνατο άλλους 149 ανθρώπους.

 

Εν τω μεταξύ, τρεις ασάφειες στο σενάριο της αυτοκτονίας του συγκυβερνήτη εντοπίζει πολύπειρος Γάλλος πιλότος και εκπρόσωπος της Γαλλικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ασφάλειας Πτήσεων, δίνοντας νέα διάσταση στην τραγωδία που συγκλόνισε την Ευρώπη, αφού υπονοεί προσπάθεια συγκάλυψης από την Lufthansa με -τι άλλο;- οικονομικά κίνητρα.

 

Ο Ζεράρ Αρνού, επί 18 έτη πιλότος της Air France αλλά και εκπρόσωπος της Γαλλικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ασφάλειας Πτήσεων (Comité de Veille pour la Sécurité Αérienne), μιλώντας στα γαλλικά μέσα ισχυρίζεται ότι ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν, έσπευσε λανθασμένα να αποδώσει το συμβάν σε «αυτοκτονία του Λούμπιτζ» καθώς στο πόρισμά του υπάρχουν τρεις μεγάλες ασάφειες, υπονοώντας πως ίσως να υπάρχει και μια απόπειρα συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών του δυστυχήματος.

 

Έψαχνε στο ίντερνετ τρόπους αυτοκτονίας και κλειδώματος του πιλοτηρίου ο Λούμπιτς

 

Τρόπους αυτοκτονίας, αλλά και κλειδώματος του πιλοτηρίου αναζητούσε στο διαδίκτυο ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας του Ντίσελντορφ, Κριστόφ Κούμπα.

 

Αξιωματούχοι είπαν ότι είχαν ανακαλύψει ένα tablet στο σπίτι του Λούμπιτς το οποίο χρησιμοποιούσε μεταξύ τις 16ης και της 23ης Μαρτίου, μία ημέρα δηλαδή πριν τη συντριβή. Ο 27χρονος είχε αναζητήσει μέσω της «ταμπλέτας» στο διαδίκτυο και τρόπους αυτοκτονίας, δείχνοντας ως ένα βαθμό προμελέτη.