Επανέρχεται το… φως στα σπίτια της Τήνου

Ξεκίνησε σταδιακά η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Τήνο, καθώς το συνεργείο των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ που μετέβη με ελικόπτερο το μεσημέρι στην Ανδρο, όπου και εντοπίστηκε η βλάβη, κατάφερε να την επιδιορθώσει. Η ηλεκτροδότηση του νησιού υπολογίζεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ώρες.

 

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ ααναφέρει ότι ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της Τήνου, η οποία είχε διακοπεί λόγω βλαβών στο Δίκτυο που προκλήθηκαν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας και των Κυκλάδων.

 

«Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κατάφεραν παρά τις αντίξοες συνθήκες να φθάσουν στα σημεία των βλαβών στις γραμμές του Δικτύου – από τις οποίες μέσω υποβρυχίου καλωδίου ηλεκτροδοτείται η Τήνος – σε ορεινή περιοχή της Άνδρου και προχωρούν σε σταδιακή αποκατάστασή τους. Το σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας των καταναλωτών» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

 

Το αρματαγωγό ΣΑΜΟΣ απέπλευσε τελικά για την Τήνο προκειμένου να φιλοξενήσει κατοίκους του νησιού που χρήζουν βοηθείας εξαιτίας του προβλήματος ηλεκτροδότησης που έχει παρουσιασθεί στην Τήνο λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας.

 

Το αρματαγωγό αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του νησιού πριν από τα μεσάνυχτα.

 

Για το ζήτημα της παροχής βοήθειας από τις Ένοπλες Δυνάμεις για την επίλυση προβλημάτων επικοινώνησε επίσης με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Δένδια, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.