Κλειστά τα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα -Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους δήμους Φλώρινας, Γρεβενών, Άργους Ορεστικού Καστοριάς και Σουφλίου, εξαιτίας του παγετού.

 

Στους δήμους Βοΐου, Εορδαίας και Σερβίων-Βελβεντού Κοζάνης, τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9.30.

 

Στη Μακεδονία και στη Θράκη σήμερα θα κυριαρχήσουν οι νεφώσεις με χαμηλές θερμοκρασίες από -11 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν νεφώσεις, οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

 

Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου),από το 22ο έως το 28ο χλμ, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες, από 18ο έως 22ο χλμ. Αλυσίδες χρειάζονται, από 15ο έως 30ο χλμ. στην επαρχιακή οδό Φλώρινας-Καστοριάς, στην επαρχιακή οδό Κερασιάς – χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, του νομού Πέλλας και στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Λιβάδια Κιλκίς.

 

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καλλιπεύκης-Π. Παντελεήμονα (όρια Νομού Πιερίας), διασταύρωση “Βρύση του Κατή” (νομός Λάρισας) και στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας-Άρτας, από 38ο έως 61ο χλμ., θέση “Τύμπανος” και Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ., θέση “Αγ. Νικόλαος”, στο νομό Καρδίτσας.

 

Στο Κιλκίς, κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

 

Στη Ροδόπη έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω υπερχείλισης υδάτων, στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ύψος Αρριανών, Έβρενου – Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.