Επιστρέφουν στο Δημόσιο 3.500 υπάλληλοι

Την άμεση επαναπρόσληψη 3.500 υπαλλήλων εντός ενός μηνός, οι οποίοι απομακρύνθηκαν μέσω διαθεσιμότητας, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλος σε δημόσιες δηλώσεις του.

 

Ο νέος υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, οι οποίοι, όμως, θα επαναπροσληφθούν, καθώς δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου. «Η μεγάλη ομάδα είναι οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, οι σχολικοί φύλακες και οι εκπαιδευτικοί της τεχνικής εκπαίδευσης», υπογράμμισε ο Γ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον «Βήμα FM».

 

Σημείωσε, όμως, ότι από τις επαναπροσλήψεις των απολυμένων μέσω διαθεσιμότητας δεν θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός, καθώς θα συνυπολογιστούν στις 15.000 νέες προσλήψεις που έχουν προϋπολογιστεί για το 2015.

 

«Επειδή, όμως, θέλουμε να μπει και νέο αίμα στη Δημόσια Διοίκηση και δεν θέλουμε να πειράξουμε, αν μπορούμε, τους 15.000, προσπαθούμε να δούμε τι θα κάνουμε, όπως ανακατανομή κονδυλίων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης. «Σε καμία περίπτωση (δεν θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός).

 

Στη χειρότερη περίπτωση, θα συμψηφίσουμε με την προϋπολογισμένη δαπάνη για τις προσλήψεις», υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος. Παράλληλα τόνισε ότι θα θεσμοθετηθεί νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να συζητηθούν οι παράμετροι του νέου συστήματος. «Η προηγούμενη αξιολόγηση ήταν φερετζές για απόλυση. Δεν ήταν αξιολόγηση», τόνισε ο αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.