ΕΠΟ: Η Πειθαρχική Επιτροπή επικύρωσε το -3 στον ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ: INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΦΩΤΟ: INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μία ημέρα μετά τη μη προσέλευση του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλε στον «Δικέφαλο» την προβλεπόμενη ποινή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, η μακεδονική ομάδα τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα της νέας περιόδου, ενώ της επιβλήθηκε και πρόστιμο, ύψους 10.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση εκδίκασε υπόθεση που αφορούσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για αδίκημα, το οποίο προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στο άρθρο 42 παρ. 4 ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων (αγώνας Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, 27/4/2016).

Με την υπ’ αριθμόν 140/2016 απόφασή της, κηρύσσει την εγκαλουμένη ΠΑΕ ΠΑΟΚ πειθαρχικά ελεγκτέα για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα. Επιβάλλει στην εγκαλουμένη ΠΑΕ ΠΑΟΚ τις εξής πειθαρχικές ποινές:

α) απώλεια του αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί στις 27-4-2016 στο γήπεδο Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ μεταξύ των ομάδων των ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ και ΠΑΟΚ,

β) χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ,

γ) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο η εγκαλουμένη ΠΑΕ θα λάβει μέρος (2016-2017)».