Ο Τζιχάντι Τζον που αποκεφάλιζε ομήρους βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο διαβόητος δήμιος του Ισλαμικού Κράτους Jihadi John, όχι μόνο είχε περάσει από την Ελλάδα, αλλά είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη και κρατούνταν για τέσσερις ημέρες. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει δημοσίευμα του Russia Today.

Το δημοσίευμα επικαλείται τη μαρτυρία ενός τζιχαντιστή, που ισχυρίζεται πως ταξίδεψε με τον Jihadi John από τη Μεγάλη Βρετανία στη Συρία.

Σύμφωνα με το Russia Today, ο δήμιος τους ISIS πέρασε τη σήραγγα της Μάγχης κρυμμένος μέσα σε ένα φορτηγό και από τη Γαλλία έφτασε στις Βρυξέλλες, από που και αγόρασαν εισιτήρια για την Αλβανία.

«Μόλις φθάσαμε στη βελγική πρωτεύουσα, ξυρίσαμε τα κεφάλια μας και φάγαμε σε μια καφετέρια», είπε ο τζιχαντιστής, λέγοντας πως ταξίδευσαν με βρετανικά διαβατήρια, ενώ είχαν μαζί τους και πλαστά γαλλικά, αλλά και 30.000 ευρώ.

Οι δύο άνδρες, αφού πλήρωσαν 1.000 ευρώ σε διακινητές πέρασαν κρυφά στην Καστοριά και από εκεί με ταξί κατευθύνθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το Russia Today, εκεί συνελήφθησαν από τις αρχές και κρατήθηκαν για τέσσερις ημέρες, με το δημοσίευμα, ωστόσο, να μην διευκρινίζει τους λόγους της σύλληψης.

Αφού αφέθηκαν ελεύθεροι συνέχισαν το ταξίδι τους και έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη, όπου τους δόθηκε δίμηνη άδεια ελεύθερης κυκλοφορίας στην χώρα. Από εκεί κατάφεραν να περάσουν στη Συρία.