Έργα ασφαλτόστρωσης στην οδό Επταπυργίου

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Μια μεγάλη και κρίσιμη παρέμβαση, όπως είναι αυτή της αναβάθμισης του κεντρικού οδικού άξονα της οδού Επταπυργίου στη Δ.Ε. Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, έφθασε στην αφετηρία της υλοποίησής της.

Πρόκειται για την πλήρη ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος με την χρησιμοποίηση σύγχρονου αντιολισθητικού τάπητα, μετατρέποντας την οδό στο σύνολό της σε έναν ασφαλές οδικό άξονα, εξαφανίζοντας όλες τις φθορές που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια από την επιβάρυνσή του εξαιτίας της αυξημένης κίνησης βαρέων οχημάτων.

Η ασφαλτόστρωση της οδού, προϋπολογισμού άνω του 1.000.000 ευρώ, υπήρξε από τις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της Τεχνικής Υπηρεσίας. Και ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, μετά από αγώνες, πιέσεις, διεκδικήσεις και διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία αυτό το διάστημα ολοκληρώνει το έργο υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης.

Μάλιστα, η ασφαλτόστρωση θα γίνει σταδιακά και στα δύο ρεύματα της οδού σε όλο το μήκος της (περίπου 2 χλμ.) από τη Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τη διασταύρωση με τις οδούς Βερμίου και Αραπίτσας, για να «συναντήσει» την οδό Κανάρη, έργο της ίδιας εργολαβίας που έχει ήδη προηγηθεί, όπως προηγήθηκε και η ασφαλτόστρωση της οδού Ομήρου. Να σημειωθεί ότι ο αρχικός σχεδιασμός της ΔΕΗ προέβλεπε μόνο τοπικές και σημειακές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των τομών.

Διακοπή κίνησης και εκτροπή κυκλοφορίας Ι.Χ.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Επταπυργίου θα αρχίσουν το πρωί της Δευτέρας, 1 Φεβρουαρίου (7.30 π.μ.) από το ύψος της Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου, με το έργο να εκτελείται σε διαδοχικές φάσεις. Η πρώτη θα φθάνει αρχικά μέχρι την οδό Επιδαύρου, τμήμα που θα πάρει την τελική του μορφή τις επόμενες ημέρες με τη δεύτερη στρώση ειδικού αντιολισθητικού τάπητα, ενώ οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε όλο το μήκος της οδού θα εξελίσσονται παράλληλα με την ολοκλήρωση των εργασιών υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Έτσι, την ημέρα αυτή, και από τις 7 το πρωί έως και το πέρας των εργασιών, που προβλέπεται στις 5 μ.μ., η κίνηση των οχημάτων στο ύψος της διασταύρωσης της οδού Επταπτυργίου με τη Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου θα διακοπεί για τα οχήματα Ι.Χ. Η κίνηση των αυτοκινήτων θα γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών, ενώ επί τόπου θα βρίσκονται ειδικά συνεργεία τα οποία θα διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων, τα οποία στην κάθοδό τους θα κατευθύνονται προς την Λεωφ. Α.Παπανδρέου μέσω της οδού Χορτιάτη.