Εργαζόμενοι μηχανουργείου: Στοπ στον διαγωνισμό για τις επισκευές από ιδιώτη

Αποφασισμένοι να μπλοκάρουν τις διαδικασίες του διαγωνισμού των περίπου τεσσάρων εκατ. ευρώ, που διεξάγεται σήμερα το πρωί στον ημιώροφο του δημαρχείου για την ανάθεση της επισκευής του στόλου των δημοτικών οχημάτων σε εξωτερικά συνεργεία, εμφανίζονται οι εργαζόμενοι του δήμου θεσσαλονίκης.

 

Στις 10.00 σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης μαζί με εκπροσώπους σωματείων και από όμορους ΟΤΑ προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νέο δημαρχιακό μέγαρο, με στόχο να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του επίμαχου διαγωνισμού. Άλλωστε, από τις 9.00 το πρωί μέχρι και τις 12.00 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας.
 

“Ο διαγωνισμός δεν θα πρέπει να γίνει. Διαπιστώνουμε ότι η διοίκηση οδηγεί τις υπηρεσίες σε πλήρη ιδιωτικοποίηση. Το ποσό των τεσσάρων εκατ. ευρώ είναι υπέρογκο, δεδομένου ότι οι εργασίες που δεν μπορούν να γίνουν στο δημοτικό μηχανουργείο είναι ελάχιστες”, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης Γαβρίλος Ανδρονικίδης, σημειώνοντας ότι για το θέμα αυτό οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει κύκλο επαφών με εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων.
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών, εκφράζοντας φόβους ότι
“τώρα που όλες οι εργασίες ανατίθενται σε ιδιώτες, στην αξιολόγηση των δομών η υπηρεσία του μηχανουργείου θα φανεί σαν να μην έχει λόγο ύπαρξης, ενώ στην αξιολόγηση προσωπικού θα κινδυνεύσουν να κριθούν ανεπαρκείς όσοι δουλεύουν σε αυτό”.