Ερώτηση Μηταφίδη στην Κουντουρά

Με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών και Τουρισμού, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης ζητά να μάθει τι συμβαίνει με το επιχειρούμενο “ξεπούλημα” σε ιδιώτες μέρους της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ 

 

Όπως εξήγησε ο κ Μηταφίδης η ερώτηση κατατίθεται προς την κ Κουντουρά , η οποία παρέλαβε το χαρτοφυλάκιό της από την Κεφαλογιάννη  και συγκεκριμένα ερωτάται πώς προτίθεται να ακυρώσει προηγούμενη υπουργική απόφαση με την οποία παραχωρείται σε ιδιώτες μέρος της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης και τι προτίθεται να κάνει σε σχεση με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τέτοιου είδους συμβάσεις , οι οποίες απειλούν να υποβαθμίσουν το περιβάλλον.

 

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Σε σχέση με τo αίτημα χωροθέτησης «Καταφυγίου τουριστικών σκαφών» στην περιοχή Ποσειδώνιο Θεσσαλονίκης ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης αφού εξέτασε τα στοιχεία που μας κοινοποιήθηκαν και έχουμε στη διάθεσή μας, σας παρακαλεί να λάβετε υπ’ όψη την άποψή μας για το θέμα. Είναι προφανές, τόσο σε μας όσο και στους υπόλοιπους φορείς της πόλης ότι η Θεσσαλονίκη έχει μεγάλο απόθεμα αναξιοποίητων δυνατοτήτων. Σίγουρα στον τομέα του εκσυγχρονισμού υφιστάμενων και της ανάπτυξης νέων τουριστικών υποδομών, πρέπει να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες. Παρ’ όλα αυτά στο συγκεκριμένο αίτημα είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε τις σοβαρές αντιρρήσεις μας. Οι λόγοι που μας οδηγούν σε αυτό συνοψίζονται στα παρακάτω.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr