Έρχεται η δεύτερη πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης

Περισσότεροι από 780.000 καταναλωτές έχουν υποβάλει αίτηση για το επίδομα θέρμανσης μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και εξ αυτών έχουν πάρει έγκριση για την είσπραξή του οι 720.000.

Με βάση τον προγραμματισμό, η δεύτερη πληρωμή θα γίνει πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων.

 

Χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα δουν όσοι έχουν κάνει αίτηση να εισπράξουν την προκαταβολή του 25% (υπό την προϋπόθεση ότι δεν την έχουν ήδη λάβει με την πρώτη πληρωμή που έγινε στο τέλος Νοεμβρίου), αλλά και αυτοί που έχουν ήδη αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης (σ.σ.: τα στοιχεία των αγορών θα πρέπει να προκύπτουν από το ηλεκτρονικό αρχείο του συστήματος «Ήφαιστος»).

Ήδη ο αριθμός των καταναλωτών που δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης προσεγγίζει αυτόν των δικαιούχων της περυσινής χρονιάς, παρά το γεγονός ότι ακόμη μένουν τέσσερις μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η φετινή χειμερινή σεζόν (σ.σ.: η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης αλλά και η δυνατότητα υποβολής αίτησης για είσπραξη επιδόματος τελειώνει τον Απρίλιο).

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής το Υπουργείο Οικονομικών έχει διαθέσει 43,92 εκατ. ευρώ για την πληρωμή του εν λόγω επιδόματος σε 351.043 δικαιούχους. Αντίστοιχο αναμένεται να είναι το ποσό και της δεύτερης καταβολής.