Ερχονται 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο – Από ποιους φορείς θα φύγουν

Αλλεπάλληλες συσκέψεις είχε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στο υπουργείο Οικονομικών επιδιώκοντας να κλείσει το συντομότερο δυνατόν τις εκκρεμότητες ενόψει της νέας αξιολόγησης από την τρόικα.

 

Στο επίκεντρο βρέθηκαν χθες και οι απολύσεις στο Δημόσιο, θέμα που εξετάστηκε σε σύσκεψη του Γκ. Χαρδούβελη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη, με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εκτιμά πως ο στόχος που έχει τεθεί για 15.000 απολύσεις φέτος θα επιτευχθεί.

 

Πρέπει να σημειωθεί πως για να επιτευχθεί ο στόχος θα πρέπει να γίνουν φέτος 6.500 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων, ενώ για το 2015 η κυβέρνηση επιμένει πως δεν έχει τεθεί ποσοτικός στόχος για απολύσεις από το Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναρμόδιοι υπουργοί συζήτησαν χθες την πορεία του προγράμματος των αποχωρήσεων, αλλά και το θέμα των 400 προσλήψεων που σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο Οικονομικών μέσω ΑΣΕΠ κυρίως για να ενισχύσει το προσωπικό των εφοριών.

 

Όσον αφορά στο φετινό ποσοτικό στόχο, οι αποχωρήσεις που απομένουν αναμένεται να προέλθουν από: Υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, εργαζόμενους σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα ή μένουν στις θέσεις τους με βάση προσωρινές δικαστικές αποφάσεις.

 

Ο κ. Χαρδούβελης συναντήθηκε επίσης και με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του ελεγκτικού έργου και τις ανάγκες που αντιμετωπίζει το σώμα σε προσωπικό. Παράλληλα σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας και μελλοντικό επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, υποψηφίου για τη θέση του αρμοδίου για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.