Συνάντηση του Γιάννη Μπουτάρη με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Εθιμοτυπική συνάντηση με το Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Ochan Yalman Okan,  είχε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, στο Δημαρχείο.

Οι δύο άντρες συζήτησαν θέματα βελτίωσης των διμερών σχέσεων. Στην κατεύθυνση αυτή τέθηκαν τα ζητήματα διευκόλυνσης της διέλευσης και διαμονής Τούρκων επισκεπτών στην πόλη καθώς και η προοπτική αδελφοποίησης του Δήμου Θεσσαλονίκης με έναν κεντρικό δήμο στη μητροπολιτική περιοχή της Σμύρνης. Ακόμη, διερευνήθηκαν προοπτικές επιχειρηματικών συνεργασιών, με έμφαση στη θαλάσσια συγκοινωνία.

Ο Γιάννης Μπουτάρης πρότεινε να φιλοξενηθούν συλλογές έργων ισλαμικής τέχνης στη Θεσσαλονίκη και ζήτησε για το σκοπό αυτό τη συνδρομή του Τούρκου Προξένου.

Ο Ochan Yalman Okan ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη θετική του ανταπόκριση και πρότεινε από την πλευρά του τη συνεργασία για την ανάδειξη του οθωμανικού στοιχείου της Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας, ο υποπρόξενος της Τουρκίας, Mohammed Tan και ο προξενικός ακόλουθος, Levent Imam.