Έτοιμη για την αποδέσμευση των 2 δισ. της δόσης και των 10 δισ. για τις τράπεζες η Ευρωζώνη

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Έτοιμη να αποδεσμεύσει τα 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα είναι η Ευρωζώνη καθώς και τα 10 δισ. που έχουν προβλεφθεί για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

«Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να στηρίξει την αποδέσμευση της υποδόσης της βοήθειας και τη μεταβίβαση των κεφαλαίων που είναι απαραίτητα για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα με τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται για τον σκοπό αυτόν, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα μέτρα» στα οποία συμφώνησε με τους πιστωτές της, εξήγησε ο Ντέισελμπλουμ.

Ο επίτροπος αρμόδιος για τα οικονομικά Πιερ Μοσκοβισίδήλωσε επίσης σήμερα πως οι διεθνείς πιστωτές αναμένεται να αποδεσμεύσουν τη βοήθεια προς την Ελλάδα και τις τράπεζές της μόλις το ελληνικό κοινοβούλιο επικυρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές.
«Αναμένουμε ότι η οριστικοποίηση της διαδικασίας θα λάβει χώρα σύντομα μετά την ταχεία υιοθέτηση της απαραίτητης νομοθεσίας από το ελληνικό κοινοβούλιο την Πέμπτη», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Πρόσθεσε δε πως «αυτό θα επιτρέψει στους θεσμούς να οριστικοποιήσουν την αξιολόγηση της συμμόρφωσης ανοίγοντας τον δρόμο ώστε τα κράτη μέλη να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για την αποδέσμευση των δόσεων», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι αυτό σημαίνει την αποδέσμευση βοήθειας 2 δισ. ευρώ και περίπου 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα» σχολίασε ο Γάλλος επίτροπος.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters