Εύβοια: Αποκλεισμένοι σε 2,5 μέτρα χιόνι, χωρίς ρεύμα, 28 κάτοικοι στο χωριό Σέττα -Συνεχίζει να χιονίζει

Η κακοκαιρία έχει κάνει από την Κυριακή έντονη την παρουσία της στην Ευβοια.

Η κακοκαιρία στην Ευβοια ήρθε με ισχυρούς ανέμους και έντονη χιονόπτωση, ενώ από χθες το χωριό Σέττα των 28 κατοίκων είναι θαμμένο σε 2,5 μέτρα χιόνι, χωρίς ρεύμα.

Στο σκοτάδι και στο κρύο μές την κακοκαιρία

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN η Ευαγγελία Αργύρη, πρόεδρος της κοινότητας τόνισε «Εχθές ο εκφορτωτής της Περιφέρειας άνοιξε το δρόμο μέχρι και το Μακρυχώρι, όμως ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ήρθε ποτέ. Υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι» είπε με τον Κώστα Μανιάτη, πρόεδρο Ένωσης τεχνικού ομίλου ΔΕΗ να απαντά ότι θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στο χωριό που υπάρχουν 28 άνθρωποι στο σκοτάδι και στο κρύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, το χιόνι σε πολλές περιοχές της Εύβοιας φθάνει το ένα μέτρο, ενώ εξακολουθεί και σήμερα να χιονίζει. Προβλήματα με πλημμυρισμένους δρόμους αντιμετώπιζε όλο το βράδυ ο δήμαρχος Ερέτριας, Γιάννης Δημητρόπουλος.

Απαγόρευση βαρέων οχημάτων λόγω κακοκαιρίας στην Χαλκίδας-Αιδηψού
Χιόνι πολύ έπεσε, επίσης και προς τη Δίρφυ, ενώ το ρεύμα, που είχε κοπεί στην Κάρυστο, ευτυχώς αποκαταστάθηκε. Οι άνεμοι πνέουν και σήμερα 10 και 11 μποφόρ και υπάρχει νέα απαγόρευση των βαρέων οχημάτων, όπως αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, στην εθνική οδό Χαλκίδας-Αιδηψού.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/eyboia-25-metra-hioni-horis-reyma