Φλόριντα: Έζησε 45 λεπτά χωρίς σφυγμό…

Για 45 ολόκληρα λεπτά επέζησε χωρίς σφυγμό μια γυναίκα, έπειτα από επιπλοκή που προέκυψε κατά τη διάρκεια καισαρικής τομής.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Independent, Οι γιατροί στο νοσοκομείο Boca Raton στη Φλόριντα των ΗΠΑ, ήταν έτοιμοι να ανακοινώσουν το θάνατο της 40χρονης Ruby Graupera-Cassimiro.

 

Είχαν καλέσει τη μητέρας της, τον σύζυγό και της αδελφή της στο χειρουργείο προκειμένου να τους πουν ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο που μπορούσαν να κάνουν. Ξαφνικά όμως ο άνθρωπός τους ξύπνησε.

 

Οι γιατροί αποκάλυψαν ότι επί σχεδόν τρεις ώρες προσπαθούσαν να επαναφέρουν την 40χρονη η οποία υπέστη μια σπάνια επιπλοκή, παρουσιάζοντας εμβολή αμνιακού υγρού μετά τη γέννηση της της κόρης της.

 

Όταν το κοριτσάκι, η Taily, γεννήθηκε με καισαρική, το αμνιακό υγρό εισήλθε στην κυκλοφορία του αίματος της μητέρας, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση μίας σειράς αντιδράσεων.  Το σύνδρομο είναι συνήθως αιφνίδιο και οδηγεί στο θάνατο.

 

Οι γιατροί χρησιμοποίησαν απινιδωτές και έκαναν μαλάξεις θώρακος προκειμένου να επαναφέρουν τον καρδιακό παλμό, είπε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι ξαφνικά ενώ νόμιζαν ότι ήταν νεκρή, “αναστήθηκε”.

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του νοσοκομείου, παρότι έμεινε 45 λεπτά χωρίς σφυγμό, η Ruby Graupera-Cassimiro δεν υπέστη κάποια εγκεφαλική βλάβη,

 

Όπως τόνισε οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν πως επέζησε και κάνουν λόγο για “Θεία πρόνοια”.