Φουντώνει η κόντρα μεταξύ ΟΑΣΘ και υπουργείου – Σε στάση αναμονής οι εργαζόμενοι

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο έλεγχος στα οικονομικά πεπραγμένα του ΟΑΣΘ για το έτος 2010 και οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη για σκάνδαλο και κατασπατάληση χρημάτων του δημοσίου, φαίνεται πως οδηγεί σε νέο γύρο έντασης τις σχέσεις μεταξύ ΥΠΟΜΕΔΙ και Οργανισμού.

”Ο κ. Σπίρτζης δεν είναι σε θέση να σχολιάζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και της Διαιτησίας. Δεν υπάρχει σκάνδαλο 60 ετών στον Οργανισμό”, δήλωσε στο thestival.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης.

Αναφορικά με τα μισθώματα, ο κ. Στεφανίδης επεσήμανε ότι 243 μέτοχοι δημιούργησαν δικό τους νομικό πρόσωπο για τα αμαξοστάσια και στέγαση γραφείων, με δικά τους κεφάλαια, το 1957, καθώς δεν προβλέπονταν από το νόμο ο Οργανισμός να έχει τις δικές του εγκαταστάσεις. Μάλιστα, τόνισε ότι ενώ το 2010 καταβάλλονταν το ποσό των 2 εκατ. ευρώ, σήμερα μειώθηκε στο 1,4 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ υπογράμμισε στο thestival.gr, ότι το μισθολογικό κόστος ορίζεται σύμφωνα με το νόμο και βάση των ειδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Σχετικά με τις προμήθειες, ανέφερε ότι όταν έγινε η μετάβαση των αρμοδιοτήτων από τη Νομαρχία στο υπουργείο Μεταφορών, υπεβλήθησαν από την πλευρά του ΟΑΣΘ κανονισμοί, ωστόσο οι ιθύνοντες του υπουργείου δεν απάντησαν και άρα ο Οργανισμός θεώρησε ότι έγιναν αποδεκτοί. ”Εάν θελήσουν οροφή στις προμήθειες να μας το πουν να υποβάλλουμε νέους κανονισμούς”, δήλωσε ο κ. Στεφανίδης.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται συνάντηση υπουργείου και Οργανισμού μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, με τους εργαζόμενους από την πλευρά τους να κρατούν στάση αναμονής, περιμένοντας να δουν αν θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα Αυγούστου.