Φρίκη χωρίς τέλος! Οι τζιχαντιστές έκαψαν ζωντανούς 45 ανθρώπους

Χωρίς τέλος η θηριωδία από πλευράς τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι έκαψαν ζωντανούς 45 ανθρώπους στην πόλη Αλ Μπαγκντάντι στο δυτικό Ιράκ.

 

Ο λόγος της εκτέλεσής τους και οι ταυτότητες των θυμάτων δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο εκτιμάται ότι επρόκειτο για μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας. Η συγκεκριμένη πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στην αεροπορική βάση Εν αλ Ασαντ, έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών την περασμένη εβδομάδα και έχουν πραγματοποιηθεί επιθέσεις στις εγκαταστάσεις όπου ζουν οι οικογένειες μελών των δυνάμεων ασφαλείας και τοπικοί αξιωματούχοι.

 

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι δήλωσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να εγκρίνει απόφαση που θα επιτρέπει μια διεθνή στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, στον απόηχο του αποκεφαλισμού 21 Αιγύπτιων κοπτών από τους τζιχαντιστές και τα αντίποινα που ακολούθησαν με τον βομβαρδισμό στόχων του Ισλαμικού Κράτους από αιγυπτιακά αεροσκάφη. Αίγυπτος

 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, ο πρόεδρος της Αιγύπτου δήλωσε: «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο λαός της Λιβύης συμφωνεί και μας απευθύνει έκκληση να αναλάβουμε δράση για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας». Ερωτηθείς εάν η Αίγυπτος θα επαναλάβει τη δική της στρατιωτική δράση, ο πρόεδρος Αλ-Σίσι απάντησε: «Πρέπει να το επαναλάβουμε (μόνοι), αλλά και όλοι μαζί».

 

Ταυτόχρονα απηύθυνε μήνυμα προς τους Ευρωπαίους λέγοντας: «Απευθύνω αυτό το μήνυμα προς τους Ευρωπαίους, και ιδιαίτερα προς τους Γάλλους. Οταν συνάντησα τον Γάλλο πρόεδρο εδώ και τέσσερις μήνες, του είπα: «Προσέξτε, αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη, θα μεταμορφώσει αυτήν τη χώρα σε ένα συνονθύλευμα που θα απειλήσει ολόκληρη την περιοχή, όχι μόνο την Αίγυπτο, αλλά επίσης την περιοχή της Μεσογείου και την Ευρώπη»». Καταλήγοντας κάλεσε σε κοινή δράση για την πάταξη της τρομοκρατίας.