Γ. Μπουτάρης: Αν κάναμε έφεση για τους συμβασιούχους, ο Δήμος θα διαλυόταν

«Δεν έχω καμία διάθεση να μου σφυρίξουν καμία αργία για ένα χρόνο», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για το θέμα του επανελέγχου των πιστοποιητικών που έχουν καταθέσει όσοι υπάλληλοι μονιμοποιήθηκαν.

 

Η διαδικασία ελέγχου από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, για όσους εργάζονται στο Δήμο με σύμβαση αορίστου χρόνου, αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με τον κ.Μπουτάρη, από τους «779 φακέλους επανελέχθηκαν οι 500 και βρέθηκε μόνο ένας που πιθανόν να έχει πρόβλημα».

 

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε επίσης στην απολογία στην οποία εκλήθησαν από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής διότι δεν άσκησαν έφεση κατά πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει 560 συμβασιούχους.

 

«Για το θέμα της έφεσης έχουμε δύο ομόφωνες αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο και σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους εξυπηρετήσαμε τα συμφέροντα του Δήμου. Ελπίζω ότι η επιχειρηματολογία που θα παρουσιάσουμε θα είναι αρκετή ώστε η υπόθεση να μπει στο αρχείο» είπε ο κ. Μπουτάρης.

 

Εξήγησε δε, ότι «αν κάναμε την έφεση, ίσως ο Δήμος και να έχανε 560 άτομα και αν αυτό συνέβαινε, θα διαλυόταν».

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κώστας Ξανθόπουλος κατηγόρησε τη διοίκηση για ρεσιτάλ αυταρχισμού και επιλεκτική νομιμοφροσύνη σχετικά με τον επανέλεγχο και την παρουσία αστυνομικών στον χώρο του δημαρχείου.