Τρία προγράμματα του ΟΚΑΝΑ κλείνουν λόγω λήξης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ

“Ρολά” κατεβάζει από αύριο Τετάρτη το πρόγραμμα «Streetwork» της Θεσσαλονίκης καθώς λήγει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ από το οποίο χρηματοδοτούνταν και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη συνέχισή του.

 

Δουλεύουν στο δρόμο, δίπλα σε ανθρώπους τοξικοεξαρτημένους αλλά κινδυνεύουν να μείνουν στο… δρόμο επειδή ο ΟΚΑΝΑ δεν έχει ανανεώσει τις συμβάσεις τους.

 

“Οι εργαζόμενοι του προγράμματος, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, προσέγγισαν στο δρόμο 1200 χρήστες και περίπου 300 άτομα δέχθηκαν τις υπηρεσίες του κέντρου, στην οδό Δαναϊδών 9”, ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Άγγελος Αγγελίδης από τον Σύλλογο Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι στις αρχές Γενάρη “κλείνουν” και άλλα δύο προγράμματα του Οργανισμού καθώς λήγει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και επίσης δεν έχει γίνει πρόβλεψη για τη συνέχισή τους.

 

“Ο ΟΚΑΝΑ έχει τη συμβατική υποχρέωση για συνέχιση των προγραμμάτων για άλλα τρία χρόνια αλλιώς θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε από τα δύο χρόνια λειτουργίας τους” εξήγησε ο κ. Αγγελίδης προσθέτοντας ότι και στα 3 προγράμματα εργάζονται συνολικά 25 άτομα. Οι εργαζόμενοι τόνισαν πάντως ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους, η “διοίκηση κωφεύει” και δήλωσαν αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις πανελλαδικά το προσεχές διάστημα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ