Γ. Κουμουτσάκος: Μόνο η κατάργηση του νόμου Παππά «ξεκλειδώνει» τη συζήτηση για το ΕΣΡ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ANTONIOY GOULIELMOS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ANTONIOY GOULIELMOS

«Μόνο η κατάργηση του νόμου Παππά ‘ξεκλειδώνει’ τη συζήτηση για τη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας, ότι η πρόταση της Ν.Δ. να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνος στέλνει μήνυμα συναίνεσης, είπε πώς είναι «ένας ακόμα χειρισμός, τακτικισμός, από πλευράς του κυρίου Παππά».

Όπως είπε, «ο κ. Παππάς είναι βέβαιο πως έχει καταλάβει ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας και επιχειρεί τώρα έναν χειρισμό παραπλάνησης για μία ακόμη φορά».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «μόνο το ξεκαθάρισμα της νομικής βάσης, με κεντρικό θεμέλιό της την πλήρη επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, η αξιοποίηση του συνόλου του ψηφιακού φάσματος και η διασφάλιση της ελεύθερης, απρόσκοπτης, αχειραγώγητης ενημέρωσης των πολιτών δημιουργούν προϋποθέσεις για να πάμε στα πρόσωπα.

«Δεν συζητάμε μερεμέτια, μικοδιορθώσεις, διότι το σύνολο του νομοθετήματος Παππά, το σύνολο των 15 άρθρων, έχει συγκεκριμένη αρχιτεκτονική και κυρίως μία συγκεκριμένη λογική, μια λογική που εκπέμπει αυταρχισμό και διάθεση ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.