Γαλλία: Ημιφορτηγό παρέσυσε και τραυμάτισε 10 ανθρώπους σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Πανικός σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη Νάντη της δυτικής Γαλλίας με την «εφόρμηση» ημιφορτηγού πάνω στο πλήθος. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι πέντε εκ των οποίων σοβαρά, ενώ ο οδηγός του βαν φέρεται να μαχαίρωσε τον εαυτό του

Ασαφείς παραμένουν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού που έρχεται λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την επίθεση οδηγού κατά περαστικών στην πόλη Ντιζόν.

Πέντε από τους τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ouest France, που επικαλείται αξιωματικό της αστυνομίας και αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του λευκού ημιφορτηγού φώναζε «Allahu Akbar» (Ο Θεός είναι μεγάλος, στα αραβικά) και κατόπιν αυτοτραυματίστηκε με ένα μαχαίρι εννιά φορές.

Ωστόσο, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι «δεν υπάρχει καμιά μαρτυρία» που να δείχνει ότι ο δράστης είχε θρησκευτικά κίνητρα.

Ο οδηγός έριξε το όχημά του σε ένα κιόσκι που πουλούσε ζεστό κρασί και μπροστά στο οποίο περίμεναν πολλοί άνθρωποι.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά εκκενώθηκε από τους αστυνομικούς που απέκλεισαν την περιοχή.

Το βράδυ της Κυριακής 40χρονος άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη πάσχει από σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, παρέσυρε και τραυμάτισε 13 περαστικούς στην πόλη Ντιζόν της ανατολικής Γαλλίας, φωνάζοντας επίσης «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Το Σάββατο η αστυνομία είχε πυροβολήσει και σκοτώσει 20χρονο που είχε ασπαστεί πρόσφατα το Ισλάμ και ο οποίος φώναζε την ίδια φράση καθώς εισέβαλε με μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα της Ζουέ-λε-Τουρ.

 

Ο οδηγός έριξε το όχημά του σε ένα κιόσκι που πουλούσε ζεστό κρασί και μπροστά στο οποίο περίμεναν πολλοί άνθρωποι. Η χριστουγεννιάτικη αγορά εκκενώθηκε από τους αστυνομικούς που απέκλεισαν την περιοχή.