Γερμανία: Θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις Τσίπρα

Το ενδιαφέρον της Γερμανίδας Καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ να ακούσει από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα τα σχέδια για τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε η χώρα να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους εταίρους σύντομα, υπογράμμισε, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των δύο ηγετών εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

 

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση, το απόγευμα, των δύο ηγετών στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι η λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση θα δοθεί στο Eurogroup και όχι σε μεμονωμένες κυβερνήσεις, τονίζοντας ότι η συνάντηση Μέρκελ- Τσίπρα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την όποια λύση εντός του Eurogroup.

 

Ο γερμανός εκπρόσωπος τόνισε ωστόσο το ενδιαφέρον της Α. Μέρκελ να ακούσει από τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό τα μεταρρυθμιστικά σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης.

 

«Ασφαλώς και η καγκελάριος ενδιαφέρεται να ακούσει από το στόμα του Έλληνα πρωθυπουργού τις ιδέες του» δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε επίσης ότι η Μέρκελ έλαβε επιστολή από τον Αλέξη Τσίπρα πριν από μερικές ημέρες, χωρίς ωστόσο να δεχτεί να σχολιάσει το περιεχόμενό της. 

Την επιστολή που αποκάλυψαν σήμερα οι Financial Times, με την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποιεί ότι «η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις, εάν δεν βρεθεί άμεσα μια βραχυχρόνια χρηματοδοτική λύση» επιβεβαίωσε το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.