Γιάννης Αργυρός: Χρειζόμαστε εθνικό σχέδιο δράσης

argyros

Για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Αργυρός στο radio1d.gr και την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη. Σχολιάζοντας την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Αργυρός είπε πως δυστυχώς η τρομοκρατία ήρθε για να μείνει και η ζωή μας αλλάζει και θα αλλάξει αρκετά λόγω των ακραίων ανθρώπων που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Brexit ο κ. Αργυρός τόνισε πως πρέπει να είμαστε πιο ρεαλιστικοί απέναντι στις πολιτικές της Ευρώπης και να καταπολεμηθεί ο λαϊκισμός που δυστυχώς είναι πολύ ισχυρός τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες χώρες. Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνέχισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ, πρέπει να αναθεωρήσει τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει και έχει συνέπειες, όπως το Brexit. Στόχος πρέπει να είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση η οποία έχει πάει πλέον πολύ πίσω.

Όσον αφορά την οικονομία, ο κ. Αργυρός είπε ότι η Ελλάδα δεν ακολουθεί ένα εθνικό σχέδιο, δεν υπάρχει συνεννόηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκειμένου να έρθει ανάπτυξη και να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Ως βασικότερο πρόβλημα της χώρας χαρακτήρισε την ανεργία η οποία δεν είναι δυνατό να παραμένει σε τόσο υψηλά ποσοστά και να μιλάμε για δήθεν ανάπτυξη. Χρειάζεται μια εθνική πολιτική για την ανεργία, προκειμένου να λυθεί αυτό το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα.

Όσον αφορά το θέμα της δικαστικής συνδρομής, την οποία αρνούνται τα δικαστήρια με το αιτιολογικό του τεκμαρτού εισοδήματος, ο κ. Αργυρός είπε πως θα ήθελε να ενημερωθεί για το θέμα και θα αποφασίσει το κόμμα πως θα κινηθούν,

Τέλος, ο κ. Αργυρός εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με τις συζητήσεις για την δημιουργία του νέου πόλου του κέντρου που θα εκφράζει πολλούς πολίτες.