Γιώργος Χουδαλάκης: Αναζητούνται λύσεις στα καθημερινά προβλήματα

xoudalakis

Για την πολιτική επικαιρότητα μίλησε ο δημοσιογράφος του Real FM Γιώργος Χουδαλάκης στο radio1d.gr και την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη.

Ο κ. Χουδαλάκης είπε ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα του κόσμου και εμείς ασχολούμαστε με τον εκλογικό νόμο, το plan b και άλλα δευτερεύοντα ζητήματα και χαρακτήρισε εκτός τόπου και χρόνου την πολιτική ατζέντα, επειδή δεν μπορεί να παραχθεί μια επικοδομητική κουβέντα για τα αληθινά προβλήματα του κόσμου. Παράλληλα, σημείωσε πως η εναχόληση με την πολιτική δεν θα πρέπει να πληρώνεται και θα πρέπει να καταργηθεί η βουλευτική αποζημίωση.

Για τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, είπε πως διαφωνεί μαζί του, αλλά τον σέβεται καθώς έχει επιχειρήματα.

Ο Γ. Χουδαλάκης εμφανίστηκε επιφυλακτικός κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει η περιστολή δαπανών τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που ήδη έχουν γίνει πολλές περικοπές μισθών και συντάξεων.

Για την Ευρώπη με την κατάρρευση της Ιταλίας και την κρίση σε Ισπανία και Γαλλία, ο κ. Χουδαλάκης εκτίμησε πως τα πράγματα μάλλον θα χειροτερεύσουν.

Για την Ελλάδα πρέπει να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας, καθώς τα προϊόντα μας είναι καλύτερα από των άλλων και πρέπει να παράγουμε και γιατί όχι να εξάγουμε, συμπλήρωσε ο κ. Χουδαλάκης. Επίσης, πρέπει οι πολιτικοί να δίνουν λύσεις και όχι μόνο να κάνουν διαπιστώσεις. Η ανάπτυξη δεν θα έρθει από επενδύσεις του εξωτερικού, αλλά από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιβάλλεται να ξαναπάρουν μπροστά και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας.