Η δημοτική παράταξη του Τρ. Μηταφίδη απαντά στην πειθαρχική δίωξη έξι αιρετών

Απάντηση στην παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο έξι αιρετών από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο δίνει μέσω ανακοίνωσής της η παράταξη Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

 

“Με το από 21.1.2015 έγγραφό του, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιος Καρούντζος, εκτελών χρέη Ελεγκτή Νομιμότητας, τέσσερεις μόλις ημέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές της 25/1/2015 και 15 ημέρες πριν την αποδοχή της παραίτησής του και την απαλλαγή από τα καθήκοντά του ως μετακλητού Γενικού Γραμματέα στις 6.2.2016 (ΑΔΑ:Ω2ΠΙ6ΔΛ-ΦΨ8), παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 234 του Ν3852/2010 («Καλλικράτης»), όλα τα μέλη της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, «παράβαση καθήκοντος από βαρεία αμέλεια», επειδή εφάρμοσαν το νόμο και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Δηλαδή να μην ασκηθεί έφεση κατά των πρωτόδικων αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαίωναν εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι κρίθηκαν απαραίτητοι για την εξυπηρέτηση των δημοτών, όπως και ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνομολόγησε στο Δικαστήριο.

 

Ο απερχόμενος κ. Καρούντζος, λίγες ημέρες πριν την παραίτησή του, λειτουργώντας έως την έσχατη στιγμή ως «το μακρύ χέρι» της μνημονιακής κυβέρνησης, επέσπευσε την παραπομπή όλων των μελών της Οικονομικής Επιτροπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ζητώντας την κεφαλή τους επί πίνακι. Παρέκαμψε ακόμα και το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ στο οποίο, ως γνωστόν, εκκρεμεί η εκδίκαση της ΓΠ 8534/22-7-2014 αίτησης ακύρωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά των πράξεων του κ. Γενικού Γραμματέα, ώστε το ΣτΕ να κρίνει το ζήτημα της νομιμότητας των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής και όλα τα συναφή διοικητικά θέματα.

 

Πρέπει να σημειωθεί ότι από την ημερομηνία έκδοσης του προαναφερομένου εγγράφου (21-1-2015) μέχρι την 25η Φεβρουαρίου 2015 που κοινοποιήθηκε στους υπό δίωξη δημοτικούς συμβούλους, μεσολάβησε χρονικό διάστημα τριάντα πέντε ημερών(!), μια αντικειμενικά αδικαιολόγητη καθυστέρηση αλλά και ενδεχόμενη μεθόδευση εις βάρος των υπερασπιστικών τους δικαιωμάτων.

 

Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που απάλλαξε τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις από τους εγκάθετους των μνημονιακών κυβερνήσεων, θα προχωρήσει στην κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στο πλαίσιο μιας νέας δημοκρατικής διοικητικής μεταρρύθμισης, αποκαθιστώντας έτσι την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης. Θεσσαλονίκη 26-2-2015″.

 

Δείτε επίσης:

Στο πειθαρχικό έξι μέλη της οικονομικής επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr