Προκαλεί για ακόμα μια φορά η εφημερίδα Bild

Μία απίστευτη «εκστρατεία» κατά της χρηματοδότησης της Ελλάδας ξεκίνησε η γερμανική εφημερίδα Bild, προτρέποντας τους αναγνώστες της να διαβάσουν το άρθρο της με τίτλο «Nein», αναφερόμενο στην παράταση της δανειακής σύμβασης και να βγάλουν μία σέλφι φωτογραφία με αυτό.

 

«Το έχετε υποσχεθεί ξανά και ξανά», αναφέρει η εφημερίδα απευθυνόμενη στην Ελλάδα και παραθέτει δηλώσεις των πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Παπανδρέου, για την αποπληρωμή των χρεών.

 

-«Φυσικά και θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας. Το υπόσχομαι εγώ ο ίδιος» (πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στη Bild στις 23.8.2012)

 

«Θα ξεπληρώσουμε μέχρι και το τελευταίο σεντ. Η Γερμανία θα πάρει πίσω τα χρήματά της και με υψηλά επιτόκια» (Γιώργος Παπανδρέου στις 23 Μαρτίου 2011).

 

Αλλά δεν σας πιστεύουμε πια, ουρλιάζει η εφημερίδα (σσ. γράφει τη φράση με κεφαλαία).

Και συνεχίζει: «Αύριο το πρωί η Bundestag θα πρέπει να εγκρίνει νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα (13,7 δισ. ευρώ). Για πέμπτη φορά. Για αυτό τώρα η Bild λέει: ΟΧΙ σε νέα δώρα δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα!»

 

«250 δισ. ευρώ έχουν ήδη πάρει οι χρεοκοπημένες κυβερνήσεις της Αθήνας. Το γερμανικό μερίδιο: 80 δισ. ευρώ έχει υπολογίσει το Ifo του Μονάχου. Συνολικό χρέος της Ελλάδας: 310 δισ. ευρώ! Και οι Έλληνες φαίνεται ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να επιστρέψουν τα χρωστούμενα», σημειώνει η εφημερίδα.

 

Και, μέσω του υπέρτιτλού της, καλεί τους Γερμανούς πολίτες να αντισταθούν στην παράταση του ελληνικού προγράμματος και στη φωτογραφία του άρθρου εξηγεί τη διαδικασία:

 

α) Να τυπώσουν το άρθρο που λέει «Όχι στα χρήματα για τους άπληστους Έλληνες»

 

β) Να βγάλουν μία φωτογραφία και να την επισυνάψουν στο σχετικό άρθρο

 

γ) Να βγάλουν μία selfie μαζί με το επίμαχο άρθρο και να το αποστείλουν μέσω e-mail στην Βild.

 

Όσοι ανταποκριθούν θα πρέπει επίσης να αναγράψουν το όνομά τους αλλά και τον αριθμό του κινητού τους….