Η καταστροφολογία προσφέρει τεράστια κέρδη στα αρπακτικά

Κάθε φορά που βλέπετε δημοσιεύματα σε ξένα ΜΜΕ περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και οικονομικής καταστροφής της, κάθε φορά που ακούτε κυβερνώντες να μιλάνε περί εθνικής καταστροφής στην περίπτωση που οι Μνημονιακοί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πάψουν να κυβερνούν, να ξέρετε ότι κάποιοι κερδίζουν απίστευτα ποσά από την όλη καταστροφολογία σε βάρος της πατρίδας μας. 

 

Τον Μαϊο του 2012 κάποιοι υπομονετικοί Έλληνες και ξένοι επενδυτές τόλμησαν και αγόρασαν στα χαμηλά τόσο ελληνικά ομόλογα, όσο και μετοχές. Ο πανικός με τις εκλογές και οι φόβοι για Grexit ήταν ο καλύτερος τους σύμβουλος.

 

Όσο η φτώχεια εξαπλώνεται στην Ελλάδα, κι όσο παράλληλα παρατείνεται και κορυφώνεται η πολιτική αβεβαιότητα, τα αρπακτικά αγοράζουν με τη σέσουλα, διότι αγοράζουν φθηνά για να πουλήσουν μετά πανάκριβα.

 

Για έναμισι χρόνο τα κέρδη που πραγματοποίησαν ήταν τεράστια. Δυο χρόνια μετά, οι ίδιοι αυτοί υποτιθέμενα τολμηροί επενδυτές ιδιαίτερα όλοι όσοι έχουν σχέση με την Ελλάδα έχουν τραβήξει την 
ρευστότητα τους εκτός αγοράς και περιμένουν, όπως και οι υπόλοιποι ξένοι. 

 

Τι περιμένουν άραγε;

 

Μα να αγοράσουν,  Ποιά είναι η καλύτερη ώρα τώρα για να ξαναβάλεις χρήματα στην Ελλάδα ; Μα, όταν ακουστούν χειρότερα. 

Εκτός από τους επενδυτές υπάρχουν και τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Γιατί επανήλθε ο όρος Grexit όταν δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ; Διότι τα συμφέροντα που εκπροσωπούν τα ξένα ΜΜΕ είναι ισχυρά, ως φαίνεται και θέλουν να αρπάξουν.

Δεν αναρωτιέται κανείς γιατί κτυπάνε το χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών πιο φθηνό χρηματιστήριο στην Ευρώπη – σύμφωνα με τους ξένους οίκους ; 

Όπως έγραψε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης “ Η αργία εγέννησε την πενία. Η πενία έτεκε την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησεν την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου. Τότε και τώρα πάντοτε η αυτή. Τότε δια της βίας, τώρα δια του δόλου… και δια της βίας.” 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr