Βέλγιο: Δεν βρέθηκαν ούτε ένοπλοι, ούτε όμηρος στο διαμέρισμα

Η αστυνομία του Βελγίου εισέβαλε σήμερα σε ένα διαμέρισμα στη Γάνδη όπου υπήρχαν υπόνοιες πως ένοπλοι κρατούσαν έναν όμηρο, όμως δεν βρήκε ούτε όπλα, ούτε κάποιον δράστη.

 

«Εξετάζουμε αυτή τη στιγμή αν υπήρξε κατάσταση ομηρίας», επεσήμανε μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Γάνδης, η Ανεμί Σερλίπενς, προσθέτοντας ότι τέτοια ζητήματα «λαμβάνονται σοβαρά υπόψη», όμως τελικά ενδέχεται να μην επρόκειτο για ομηρία.

 

Ένας άνδρας ζήτησε σήμερα το πρωί την επέμβαση της αστυνομίας, λέγοντας ότι «είδε τέσσερις ανθρώπους με (σ.σ. ημιαυτόματα τουφέκια) Καλάσνικοφ να κρατάνε όμηρο τον φίλο του», εξήγησε η Σερλίπενς στους δημοσιογράφους. «Όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενδείξεις για την παρουσία Καλάσνικοφ ή ενόπλων εδώ», πρόσθεσε.

 

«Κανείς δεν έχει συλληφθεί», είχε διευκρινίσει λίγο νωρίτερα η εκπρόσωπος, ενώ σημείωσε ότι η υπόθεση «ενδέχεται να συνδέεται με ναρκωτικά».

 

Γείτονες δήλωσαν στο φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT ότι στο διαμέρισμα αυτό, που βρίσκεται σε μια δημοφιλή συνοικία της Γάνδης, μένουν «έμποροι ναρκωτικών».

 

«Το φερόμενο ως θύμα αρνήθηκε ότι κρατήθηκε όμηρος στην πρώτη του κατάθεση στην αστυνομία. Τον αναμένουμε αυτή τη στιγμή», είπε η Σερλίπενς. Εξάλλου, ο άνδρας που ενημέρωσε την αστυνομία και ο οποίος έδωσε κατάθεση το πρωί, θα ανακριθεί και πάλι από την αστυνομία.

 

«Στις 08:30 (09:30 ώρα Ελλάδας) ένας άνδρας μπήκε στο κατάστημα. Είπε “καλέστε την αστυνομία, υπάρχουν τέσσερις άνθρωποι στο διαμέρισμά μου, έβαλαν ένα όπλο στον κρόταφό μου και ο φίλος μου είναι ακόμη εκεί, κοιμάται”», διηγήθηκε στους δημοσιογράφους η Καρίν Μαλφέ που διατηρεί κατάστημα στο ισόγειο της πολυκατοικίας. «Οπότε κάλεσα την αστυνομία», πρόσθεσε.

 

Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας πρόσθεσε ότι οι τρεις άνδρες, τη σύλληψη των οποίων μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης αφού εξήλθαν από το κτίριο με τα χέρια ψηλά, στην πραγματικότητα δεν είναι ύποπτοι για κάποιο αδίκημα. «Είναι απλώς άνθρωποι που ζουν εδώ κα δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα», υπογράμμισε η Σερλίπενς.

 

Περίπου 20 βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα λίγο πριν τις 13:00 (14:00 ώρα Ελλάδας), αφού απέκλεισαν μια περιοχή γύρω από το κτίριο.

 

Πολύ γρήγορα η εισαγγελία έκανε γνωστό ότι το συμβάν δεν συνδέεται με την τρομοκρατία.