Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου

Σήμερα – εκτός απροόπτου – θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει τα υπόλοιπα 6 προαπαιτούμενα, προκειμένου να ξεκλειδώσει η δόση του 1 δισ. ευρώ και αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 8 Αυγούστου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αλλαγές στο πόθεν έσχες, στις εκκαθαριστικές δηλώσεις του ΦΠΑ και στη χάραξη των αιγιαλών.

 

Συγκεκριμένα

 

Καταργείται η υποχρέωση υποβολής της ετήσιας εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Απενεργοποίηση του ΑΦΜ για όσους έχουν χρέη στην εφορία ή εμφανίζουν μηδενική δραστηριότητα.

 

Εντείνονται οι φορολογικοί έλεγχοι με την προσθήκη 400 οργανικών θέσεων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

 

Αλλάζει το πλαίσιο για το «πόθεν έσχες». Συγκροτείται Κεντρική Επιτροπή Ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων προσώπων, η οποία αποτελείται πλέον από δύο αντιπροέδρους της Βουλής, δύο ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και ενός υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

 

Θεσπίζεται η υποβολή δήλωσης οικονομικών συμφερόντων, προβλέπεται η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων «Πόθεν Έσχες» μέσω ίντερνετ.

 

Μέσα στον επόμενο ενάμισι χρόνο, θα πρέπει να γίνει χάραξη του αιγιαλού στο σύνολο της χώρας. Αποσύρονται όλες οι διατάξεις που αφορούσαν τρόπου αξιοποίησης του αιγιαλού.

 

Ενοποιούνται επικουρικά ταμεία

 

Αλλάζει το σύστημα δημοσίων συμβάσεων, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ευρώπη.

 

Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων που η τρόικα το έχει θέσει ως προαπαιτούμενο. Το πολυνομοσχέδιο ενδέχεται να περιλαμβάνει ορισμένα άρθρα και τα υπόλοιπα να ψηφιστούν τον Οκτώβριο.

 

Πηγή: Real.gr