Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους δανειολήπτες

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνεχίζει η κυβέρνηση να κοροϊδεύει τους δανειολήπτες και να τους στερεί το δικαίωμα να αγοράσουν φτηνά τα κόκκινα δάνειά τους, όπως δίνεται το δικαίωμα στα distress funds.  Ακόμη και μετά από την αποκάλυψη ότι οι δανειστές δεν έχουν επιβάλει τέτοιον όρο στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, εξακολουθεί να ψεύδεται για ένα θέμα τόσο σοβαρό που έχει να κάνει με τα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών. Και ψεύδεται ένας υπουργός ο οποίος ξέχασε, όπως μας είπε, να δηλώσει στο πόθεν έσχες ποσό 1 εκατ. ευρώ. Και μετά θέλει να τον πιστέψουμε. Ας μας πει ο κ.Σταθάκης ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο ίδιος και η κυβέρνηση και τότε ίσως να τον πιστέψουμε. Γιατί, όπως διαβεβαιώνει η Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και όχι αυτά των δανειστών.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση βολεύει τα δικά της παιδιά ακόμη και στο Υπερταμείο. Διορίζει την Όλγα Χαρίτου, στέλεχος του τραπεζικού κλάδου, αλλά και σύζυγο βουλευτή Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ του κατοχικού όπως είναι στην πραγματικότητα Υπερταμείο, το οποίο διοικεί βέβαια άτομο διορισμένο από τους δανειστές, ώστε να μπορούν να το ελέγχουν και να αποφασίζουν για το πώς θα πουλήσουν τον εθνικό πλούτο της Ελλάδας.

Το Εποπτικό Συμβούλιο (Supervisory Board) του νέου υπερταμείου θα αποτελείται από πέντε μέλη, με την ελληνική πλευρά θα διορίζει τα τρία και την Κομισιόν μαζί με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας τα άλλα δύο, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου. Αντίστοιχα, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ εγκρίνει το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας και συμμετέχει στην επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου του υπερ-ταμείου. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κατόπιν πλειοψηφίας τεσσάρων μελών.
Στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τα 2,8 δισ. ευρώ περιλαμβάνεται και η μεταφορά έξι συνολικά ΔΕΚΟ (ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ) στο νέο υπερταμείο αλλά και σειρά ρυθμίσεων για το μελλοντικό μοντέλο της αγοράς ηλεκτρισμού.

Μιλάμε για την απόλυτη αρπαγή του πλούτου της Ελλάδας τον οποίο χαρίζει στους δανειστές η πρώτη φορά Αριστερά κυβέρνησή μας. Κάτι που δεν τόλμησε να κάνει καμία από τις προηγούμενες, επίσης κακές, κυβερνήσεις. Παραδίνεται αμαχητί η κυβέρνηση στους δανειστές και παραδίδει όλο τον πλούτο της, τον οποίο όλα τα προηγούμενα χρόνια, χιλιάδες Ελλήνων υπερασπίστηκαν ακόμη και με τη ζωή τους. Αντιστάθηκαν σε όλους τους κατακτητές, για να έρθει τώρα η αριστερή μας κυβέρνηση και να τα παραδώσει στους ξένους δανειστές. Αυτό είναι παράδοση της χώρας άνευ όρων από μια κυβέρνηση που μόνο προδοτική μπορεί να χαρακτηριστεί.