Η λογική του παραλόγου

bank-ibna

Ακόμη και ο Ιονέσκο θα σήκωνε τα χέρια, μπροστά στο παράλογο που εμφανίζεται λογικό από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό κο Σταθάκη για το θέμα των Κόκκινων Δανείων.

Η για πρώτη και δεύτερη φορά αριστερή Κυβέρνηση, από την εκλογή της, πιλατεύει τους Έλληνες για την ρύθμιση του ζητήματος, στην πραγματικότητα εργαζόμενη όλο αυτό το διάστημα, υπέρ των συμφερόντων των Τραπεζών.

Ένα καινούργιο εφεύρημα εξαπάτησης, επιστρατεύτηκε τις τελευταίες ημέρες και αφορά την δημιουργία μιας νέας Υπηρεσίας, φυσικά δημόσιας, που θα έχει τον διακριτό τίτλο «Πίστωσης και Πλούτου» -τρομάρα  τους- και σαν αντικείμενο την διερεύνηση των περιουσιακών στοιχείων των δανειοληπτών και τη βαθμολόγησή τους (!), για να σώσουν κάτι, άγνωστο τι!

Αλλά τα στοιχεία αυτά, δεν τα έχει η Εφορία;

Δεν τα έχει ο «Τειρεσίας», η διαβόητη Α.Ε. των Τραπεζών; Και τι θα γίνει με αυτόν; Θα καταργηθεί η απλά θα αντικαθίστανται; Από την Υπηρεσία αυτή, ή θα παραμείνει λειτουργώντας παράλληλα; Και ποιος θα βαθμολογεί και με ποια κριτήρια;

Και όταν έδιναν τα δάνεια, δεν ήξεραν ποιοι είχαν καταθέσεις, όταν ήδη στους μισθούς και τις καταθέσεις βάζουν χέρι; Και δεν ήξεραν από την αρχή την περιουσιακή κατάσταση των δανειοληπτών; Κι αν όχι, γιατί τους έδιναν δάνεια;

Πολλά τα ερωτήματα αλλά οι απαντήσεις προφανείς. Τα δάνεια εδίδοντο για να καταληστέψουν την ιδιωτική περιουσία, τη «βαθμολογία» θα την κάνουν οι Τράπεζες, το Υπουργείο ρίχνει στάχτη στα μάτια των πολιτών.

Η κυβερνητική υποκρισία, κατέκτησε καινούργια κορυφή!