Η οικογενειακή επιχείρηση απάτης: Οι εικονικές ασφαλίσεις, οι αυτοφωράκηδες και οι ξυλοδαρμοί σε ζωντανή μετάδοση

Η μεγάλη απάτη με τις εικονικές ασφαλίσεις εργαζομένων που ήρθε στο φως από την ΕΛ.ΑΣ. έδειξε πως για 14 χρόνια οι δράστες δεν πλήρωναν ΕΦΚΑ και ΔΟΥ.

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά, καθώς η οικογενειακή επιχείρηση απάτης είχε προσλάβει και ασφαλίσει 3.000 άτομα ως σεκιουριτάδες, βοηθούς σερβιτόρων, διανομείς, μάγειρες, προσωπικό κουζίνας και καθαρίστριες.
Το κόλπο έχει ξεκινήσει από το 2001 και έως το 2015 οι δράστες είχαν καταφέρει να μην πληρώσουν ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές ύψους 15,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η οικογενειακή επιχείρηση απάτης: Ο πατέρας, οι γιοι και οι συγγενείς
Η απάτη αποκαλύφθηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, τα οποία σχημάτισαν δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος έξι ατόμων. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία οικογενειακή εγκληματική οργάνωση.
Επικεφαλής και μέχρι να παραδώσει τα ηνία στο γιο του ήταν ο 89χρονος πατέρας, και στη συνέχεια ο 34χρονος γιος. Μέλη της οργάνωσης ήταν ο άλλος γιος, η σύζυγος και άλλα συγγενικά πρόσωπα.

Οι αυτοφωράκηδες και οι αχυράνθρωποι
Το κόλπο βασιζόταν σε μία νόμιμη εταιρεία υπηρεσιών φύλαξης, καθώς και άλλες 10 εικονικές στις οποίες οι δράστες φρόντιζαν να τοποθετούν αυτοφωράκηδες ως υπεύθυνους. Μάλιστα για τις θέσεις αυτές οι δράστες έκαναν κάστινγκ. Τα κριτήρια ήταν οι αχυράνθρωποι να μην είναι έξυπνοι, να είναι άπειροι ακόμη και κουφοί. Μάλιστα τους εκβίαζαν να υπογράφουν λευκά έγγραφα, που χρησιμοποιούσαν για πλαστογραφίες, απειλώντας τους με απόλυση.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μία εξουσιοδότηση σε γυναίκα υπήκοο Μεγάλης Βρετανίας προκειμένου να ιδρύσουν στο όνομά του οποιαδήποτε εταιρεία offshore στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στον υπόλοιπο κόσμο ή στις ελεύθερες ζώνες, κάτι που συνάδει με την καταγγελία για χρήματα στο Ντουμπάι.

Ο ξυλοδαρμός σε ζωντανή μετάδοση
Εργαζόμενος κατέθεσε πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και μάλιστα σε… ζωντανή μετάδοση: «Μου έκλεισε ραντεβού ο Τ…….. (56χρονος) που δούλευε μπροστινός του 34χρονου αρχηγού στην εταιρεία Δέλτα Κόσμος για να μου δώσουν δήθεν τα οφειλόμενα.
Οταν πήγα από το γραφείο με ξυλοκόπησαν άσχημα και με έστειλαν στο νοσοκομείο. Όσο αυτοί με χτύπαγαν ο 34χρονος έβλεπε όλο το σκηνικό μέσα από το κινητό που κράταγε ένας από αυτούς και γέλαγε».


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/i-oikogeneiaki-epiheirisi-apatis-eikonikes-asfaliseis