Οι ταμειακές μηχανές συνδέονται με τη ΓΓΠΣ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Το 50% των χώρων εστίασης εκδίδουν μούφα αποδείξεις, ισχυρίστηκε στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ (Βεργίνα tv) ο πρόεδρος του συνδέσμου εισαγωγέων και κατασκευαστών ταμειακών συστημάτων (ΣΕΚΤ) Δημήτρης Κατράδης. Αυτό γίνεται όπως εξήγησε ο ίδιος, όταν χρησιμοποιείται υπολογιστής αντί ταμειακής μηχανής ο οποίος με το κατάλληλο λογισμικό “δημιουργεί” πλαστές αποδείξεις. Πάντως σύμφωνα με την ενημέρωσή του από το αρμόδιο υπουργείο, μέχρι τον πρώτο μήνα του 2016 θα έχει γίνει η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη ΓΓΠΣ, κάτι που είναι πάγιο αίτημα του κλάδου

Το 50% των χώρων εστίασης εκδίδουν «μαιμού» αποδείξεις. Αυτό τόνισε στην εκπομπή, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων (ΣΕΚΤ) Δημήτρης Κατράδης. Όπως εξήγησε ο ίδιος όταν χρησιμοποιείται υπολογιστής αντί ταμειακής μηχανής  ο οποίος με το κατάλληλο λογισμικό «δημιουργεί» πλαστές αποδείξεις. «Έχουμε ενημερωθεί από την Κυβέρνηση πως μέχρι τον πρώτο μήνα του 2016 θα έχει γίνει η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη ΓΓΠΣ» τόνισε ο κ Κατράδης.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΚΤ τονίζουν πως «εδώ και πολλά χρόνια με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούν να τυπωθούν λίστες με τις ταμειακές μηχανές και φορολογικούς μηχανισμούς που δεν έχουν δηλωθεί στο TAXIS Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο , με τις υποχρεώσεις που προβλέπει και τα αυστηρά πρόστιμα-συνέπειες που επιβάλει στους εισαγωγείς-κατασκευαστές και η τεχνολογική εξέλιξη κάνουν πολύ εύκολο και άμεσο τον εντοπισμό κάθε «κακόβουλου» επιχειρηματία, που θέλει να εξαπατήσει το Κράτος και να κάνει χρήση αδήλωτης –μαϊμού ταμειακής μηχανής»

Οι ταμειακές μηχανές και οι φορολογικοί μηχανισμοί, είναι το αδιαμφισβήτητο εργαλείο για να αποδεικνύεται η παραβατικότητα. Με απλό τρόπο, οι ελεγκτές μπορούν να διασταυρώσουν τα ποσά που είναι καταχωρημένα στις ταμειακές μηχανές για τα οποία έχουν εκδοθεί νόμιμες αποδείξεις, με τα ποσά που είναι καταχωρημένα στους Η/Υ και έχουν εκδοθεί αποδείξεις από κοινούς εκτυπωτές  μεσω  των «παράνομων» λογισμικών.

Φαίνεται λοιπόν πως ήρθε η ώρα να συνδεθούν (ν3943/2011) όλες οι ταμειακές μηχανές με την ΓΓΠΣ κάτι που ήδη έχει προωθήσει η Κυβέρνηση.