Ημέρα καριέρας στο Μουσικό Σχολείο Πυλαίας

Ημέρα Καριέρας για μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς με στόχο να ενημερωθούν σωστά για τις «σπουδές, επαγγέλματα και δεξιότητες του μέλλοντος» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 στις 6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πυλαίας (τέρμα γραμμής του λεωφορείου 11).

 

Στη διάρκεια της ενδιαφέρουσας ημερίδας συμβουλευτικής καριέρας και επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη με τη συνεργασία των τοπικών σχολικών επιτροπών, μεταξύ άλλων θα συζητηθούν:

 

  • Διαμόρφωση της επαγγελματικής ταυτότητας του εφήβου
  • Πτυχία και μεταπτυχιακά με υψηλή ζήτηση και προοπτική
  • Σύγχρονα επαγγέλματα- Έρευνες και νέες τάσεις στην παγκόσμια αγορά εργασίας
  • Η ανάπτυξης Προσωπικότητας και οι ατομικές δεξιότητες, εφόδια καριέρας και εργασιακής επάρκειας.

 

«Διοργανώνουμε την ημέρα καριέρας με διακεκριμένους εισηγητές και ειδικούς επιστήμονες σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές μας για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να ανακαλύψουν και να ιεραρχήσουν τις ανάγκες τους, ανεξάρτητα από τις όποιες επιρροές μπορεί να έχουν από το εξωτερικό τους περιβάλλον, προκειμένου να κάνουν μια όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη επαγγελματική επιλογή. Η επιλογή του επαγγέλματος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ένα τυχαίο γεγονός. Εάν τα παιδιά μας δραστηριοποιηθούν σ’ έναν επαγγελματικό χώρο που πραγματικά τους ταιριάζει θα ολοκληρωθούν ως  άνθρωποι έχοντας την αίσθηση της προσωπικής ικανοποίησης και της κοινωνικής επιτυχίας» σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, CEDEFOP, Σύνδεσμος Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β. Ελλάδας.  

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ευάγγελος Παπαγιάγκου, Χημικός (Med MBA), εκπαιδευτικός, ενώ εκτός από τον δήμαρχο στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ηρακλής Τιτόπουλος και η πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Ελένη Γιαννούδη. 

 

ΦΩΤΟ: Αρχείου / Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr