Εισαγγελέας προτείνει να δικαστούν λιμενάρχης και επικελευστής για υπεξαίρεση στον Οίκο Ναύτου

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Εδώλιο «δείχνει» εισαγγελέας για δύο λιμενικούς, που φέρονται ως «πρωταγωνιστές» υπεξαίρεσης, το ύψος της οποίας ξεπερνάει τις 270.000 ευρώ, από το ταμείο του παραρτήματος Οίκου Ναύτου στο Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης.

Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης ο αντιεισαγγελέας Εφετών Θεοφάνης Λιούτας, η υπόθεση αφορά το διάστημα από τον Ιούλιο του 2009 έως τον ίδιο μήνα του 2011, όταν τα δύο εμπλεκόμενα πρόσωπα υπηρετούσαν στο συγκεκριμένο Υπολιμεναρχείο, ο πρώτος ως λιμενάρχης κι ο δεύτερος ως επικελευστής του Λιμενικού Σώματος, υπόλογος του ταμείου Οίκου Ναύτου.

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, από τον διαχειριστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τη συγκεκριμένη 2ετία, προέκυψε έλλειμμα, το οποίο ανέρχεται σε 273.293,12 ευρώ. Το ποσό αυτό συνδέεται με επιδόματα, υποτιθέμενες ιατρικές δαπάνες και νοσήλια, μέρος της Παγίας Προκαταβολής και γενικότερα χρήματα που προορίζονταν για τους δικαιούχους του Οίκου Ναύτου.

Το έλλειμμα αποκαλύφθηκε ύστερα από διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε στα ταμεία του παραρτήματος μικτό κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και του Οίκου Ναύτου Πειραιά.
Το επόμενο διάστημα οι εφέτες θα αποφανθούν με βούλευμα εάν θα παραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι σε δίκη στο Κακουργιοδικείο, όπως προτείνει ο εισαγγελέας ή όχι.