Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών στο Σύνταγμα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Πέμπτης η συγκέντρωση των κατά των πλειστηριασμών α’ κατοικίας το οποίο διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ.

Όπως ανέφερε στο κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ, η «σκληρή διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης οδηγεί, τελικά, στην προσωρινή προστασία της πρώτης κατοικίας μόνο για το 25% των δανειοληπτών. Η ΑΔΕΔΥ ζητεί την κατάργηση των παλαιών και νέων μνημονίων, αλλά και διαγραφή του χρέους.
Μεταξύ άλλων, σημείωνε ότι από σήμερα η κυβέρνηση αρχίζει τη διαπραγμάτευση των «ήδη ειλημμένων δεσμεύσεών της για το δεύτερο, ακόμη επαχθέστερο, πακέτο προαπαιτούμενων», στο οποίο περιλαμβάνονται «το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, η δημιουργία του επονείδιστου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και κυρίως η κατεδάφιση του Ασφαλιστικού Συστήματος, που απειλεί να ανατρέψει εκ θεμελίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα παλιών και νέων ασφαλισμένων».

Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν, μεταξύ άλλων, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, αλλά και ο υποψήφιος βουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα Γιάννης Σταθάς.

«Ο κόσμος δεν έχει ανταποκριθεί όσο θα έπρεπε. Είναι απογοητευμένος μεν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα αφήσουμε τον κόσμο να παραδοθεί απέναντι στους τραπεζίτες», ανέφερε ο κ. Σταθάς. «Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε» πρόσθεσε και κάλεσε τον κόσμο να μην απογοητεύεται.

Προανήγγειλε δε ότι «οι αγώνες μας θα είναι παντού» και υπογράμμισε ότι «όποια τράπεζα παίρνει σπίτι ή κατάστημα, θα κλείνουμε την τράπεζα».

Πηγή: Ναυτεμπορική