Καταγγελία διασωθέντα: Σε δύο-τρία σημεία ταυτόχρονα ξέσπασε η φωτιά

Τις δραματικές στιγμές που έζησε στο φλεγόμενο Norman Atlantic και στη σωστική λέμβο, μέχρι να καταλήξει ασφαλής στο παραπλέον Spirit of Piraeus, περιέγραψε ο πρώτος από τους διασωθέντες που μίλησε στα MME.

 

O Φώτης Τσαντακίδης μίλησε το απόγευμα της Κυριακής σε έκτακτο δελτίο του Mega και μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η φωτιά στο πλοίο ξεκίνησε από περισσότερα από ένα σημεία, γεγονός που ήταν καθοριστικό για την ταχύτητα της εξάπλωσής της.

Μάλιστα, ανέφερε ότι δεν ήχησε συναγερμός στο πλοίο, ενώ εκτίμησε ότι στα γκαράζ του πλοίου θα πρέπει να έχουν εγκλωβιστεί κάποιοι, κυρίως οδηγοί φορτηγών που μπορεί να κοιμόντουσαν στις καμπίνες των οχημάτων τους.

Ο ίδιος είπε ότι είδε οδηγό φορτηγού με εγκαύματα να βγαίνει στα πάνω επίπεδα του πλοίου.

Οπως είπε, δεκάδες επιβάτες χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν τα κύματα που χτυπούσαν την λέμβο αρχικά στο φλεγόμενο επιβατηγό και στη συνέχεια στο φορτηγό που τους περισυνέλεξε, μέχρι να επιβιβαστούν στο τελευταίο.

Οπως είπε, στην λέμβο επιβιβάστηκαν περίπου 60 άτομα, μεταξύ τους περίπου 10 παιδιά και κάποιοι ηλικιωμένοι.

Η λέμβος κατάφερε λίγο αργότερα να βρεθεί δίπλα στο φορτηγό και να αρχίσουν οι επιβαίνοντες να ανεβαίνουν σε αυτό χρησιμοποιώντας τις ανεμόσκαλες.

Ωστόσο, τουλάχιστον ένας Ιταλός ιερωμένος φέρεται να έπεσε στη θάλασσα χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τι απέγινε.

Κάποια στιγμή η μηχανή της λέμβου έσβησε και έμεινε και αυτή ακυβέρνητη, με περίπου 10 άτομα να είναι ακόμη επάνω της, για τα οποία δεν μπορούσε να είναι σίγουρος αν και από ποιους περισυνελέγησαν στη συνέχεια.