Ρέντσι: «Πολύ καλύτερη η κατάσταση-Δεν έχει κλίση το πλοίο»

Στη διαβεβαίωση ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη και ότι το φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic, στην Αδριατική δεν έχει πάρει κλίση, προχώρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, στην δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το απόγευμα με τον Αντώνη Σαμαρά.

 

O κ. Σαμαράς ρώτησε τον κ. Ρέντσι αν η κατάσταση είναι καλύτερη και ο Ιταλός πρωθυπουργός του απάντησε πως είναι πολύ καλύτερη.

 

«Σε τι σημείο βρισκόμαστε; Θα προλάβουμε πριν νυχτώσει;», ρώτησε στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς.

 

«Ναι. Προσπαθούμε. Είναι καλό ότι δεν υπάρχουν θύματα. Είναι καλή η συνεργασία Ιταλίας – Ελλάδας. Έχουμε εμπιστοσύνη στις ένοπλες Δυνάμεις μας. Να ξέρεις, επειδή το άκουσα κάπου, ότι δεν υπάρχει κλίση στο καράβι», του απάντησε ο Ματέο Ρέντσι.

 

Ο Α. Σαμαράς ρώτησε ακόμη πως μπορεί και εκείνος να έχει άμεσα την ενημέρωση του Ιταλού πρωθυπουργού και εκείνος του είπε ότι θα του στέλνει από το Κέντρο Επιχειρήσεων την ενημέρωση που έχει.

 

Ενημέρωση από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη για την επιχείρηση διάσωσης ζήτησε και έλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εκφράζοντας συμπαράσταση στους επιβαίνοντες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να του δηλώσει τη διάθεση της χώρας του να συμβάλει στην επιχείρηση διάσωσης με όσα μέσα διαθέτει.