Κατέγραφε τις ιδιωτικές τους στιγμές και τις «ανέβαζε» στο ίντερνετ

Τις προσωπικές του στιγμές με την 33χρονη σύντροφό του κατέγραφε σε βίντεο και στη συνέχεια παρείχε σε διαδικτυακές σελίδες, ένας 36χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθεση παραβίασης απορρήτου και δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 33χρονης σε βάρος του 36χρονου, με τον οποίο διατηρούσε σχέση, για παράνομη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση στο διαδίκτυο προσωπικών της δεδομένων, χωρίς τη συναίνεσή της.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο προαναφερόμενος προέβαινε στη καταγραφή προσωπικών τους στιγμών, με συσκευή εικονοληψίας, χωρίς να το γνωρίζει η παθούσα. Το ανωτέρω οπτικοακουστικό υλικό αναρτήθηκε σε τουλάχιστον δύο διαδικτυακούς τόπους, που εδρεύουν στο εξωτερικό και παρέχουν προς θέαση ανάλογα αρχεία εικόνας.

 

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων.

 

Στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, έρευνα στην οικία του 36χρονου, καθώς και στον επαγγελματικό του χώρο, σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην οικεία Εισαγγελία Πρωτοδικών.

 

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

 

Στον πενταψήφιο αριθμό: 111 88
Στέλνοντας e-mail στο : ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios – android: CYBERKID.