Κινητοποίηση ΠΑΜΕ στον ΟΑΕΔ και πορεία στο ΥΜΑΘ

Έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στην οδό Δωδεκανήσου βρέθηκαν σήμερα μέλη του ΠΑΜΕ, που διαμαρτυρήθηκαν για την ανεργία και για την ενίσχυση της προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ άλλων, ζήτησαν να δοθεί έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ για τις γιορτές σε όσους είναι άνεργοι ή έχουν να πληρωθούν περισσότερους από τρεις μήνες.

Ζήτησαν, επίσης, τα αποθεματικά και η ρευστότητα των οργανισμών και των ασφαλιστικών ταμείων «να μη χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των πιστωτών, αλλά για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και για την προστασία των ανέργων και των απλήρωτων εργαζομένων».

Στα αιτήματά τους είναι, ακόμη, να δοθεί επίδομα ανεργίας των 600 ευρώ μηνιαίως σε όλους τους ανέργους και χωρίς προϋποθέσεις όσο διαρκεί η ανεργία, μείωση των τιμολογίων ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου κατά 50%, σφράγισμα των βιβλιαρίων υγείας χωρίς προϋποθέσεις, δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κ.α.