Κινητοποίηση της επιτροπής δράσης δυτικών συνοικιών έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ δυτικής Θεσσαλονίκης

Κινητοποίηση της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών ενάντια στις διακοπές ηλεκτροδότησης πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στη ΔΕΗ Δυτικών Συνοικιών, απέναντι από τα δικαστήρια.

 

Σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρεται:

 

Στις 25 Γενάρη ο λαός της χώρας αποφάσισε με την ψήφο του –και τους αγώνες που είχε δώσει όλο το προηγούμενο διάστημα- την κατάργηση των μνημονίων τα οποία είχαν επιφέρει μια ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου, που οδήγησε σε χιλιάδες θανάτους και εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να ζουν σε συνθήκες τριτοκοσμικής χώρας.

 

Ωστόσο μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται όλο και πιο ξεκάθαρα ότι δε φτάνει μόνο η ψήφο μας για να απαλλαγούμε από τις δολοφονικές αυτές πολιτικές. Ο εκβιασμός που δεχόμαστε τόσο από τους Ευρωπαίους τοκογλύφους (Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιούνκερ κτλ), όσο όμως και από τους ντόπιους (τραπεζίτες, επιχειρηματίες, εφοπλιστές) οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να συνεχιστεί η ίδια πολιτική, να συνεχίσουν να φορτώνουν την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων των ανέργων και της νεολαίας.

 

Σε όλη αυτή την «προσπάθεια» τους έχουν ως σύμμαχους αυτούς που εφάρμοζαν αυτές τις δολοφονικές πολιτικές, με ειδικά προνόμια (διευθυντές και γραμματείς τραπεζών, υπηρεσιών, εφοριών, δημόσιων επιχειρήσεων, το κράτος έκτακτης ανάγκη –δικαστές-ΜΑΤ κτλ.), για να πλουτίζουν μια χούφτα ντόπιων και ξένων τοκογλύφων.

 

Έτσι χιλιάδες οικογένειες παραμένουν ακόμα χωρίς τα στοιχειώδη αγαθά επιβίωσης (τροφή, ρεύμα, νερό), ενώ ακόμη περισσότερες είναι αυτές που ζουν καθημερινά με το φόβο της κατάσχεσης ή της διακοπής λόγο χρεών. Οι φωτογραφίες που μπορείτε να βρείτε στο blog μας http://epitropidrasisds.blogspot.gr/ είναι ενδεικτικές της τραγικής κατάστασης, που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη τη χώρα, κρίνοντας κι από τις ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ εκκλήσεις για βοήθεια που δεχόμαστε καθημερινά από όλη την χώρα (Αθήνα, Πάτρα, Τρίκαλα, Δράμα κτλ).