Βράβευση συνταξιοδοτηθέντων εκπαιδευτικών από το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με σκοπό την απόδοση τιμής στους εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν στα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών και συνταξιοδοτήθηκαν το 2014, η δημοτική αρχή διοργανώνει και φέτος την ειδική θεσμική εκδήλωση βράβευσής τους και αναγνώρισης του πνευματικού τους έργου κατά την άσκηση του παιδαγωγικού τους λειτουργήματος.

 

Πρόκειται για μια συμβολική πράξη ευγνωμοσύνης στους εκπαιδευτικούς που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη γαλούχηση άξιων και υπεύθυνων νέων, προσεγγίζοντάς τους με αγάπη, υπομονή, κατανόηση και σεβασμό σε κάθε στάδιο της εξέλιξής τους και σε κάθε ιδιαιτερότητά τους,

 

«Στη δική σας πορεία αποδείξατε έμπρακτα το ρόλο του σωστού Δασκάλου. Εκείνου που δεν αρέσκεται στο σύνηθες και ασφαλές, αλλά με τη διδασκαλία του προκαλεί το ενδιαφέρον των μαθητών, κινητοποιεί την περιέργεια και την κριτική τους σκέψη, βρίσκεται διακριτικά και συμβουλευτικά στο πλάι τους πριν από κάθε μικρή ή μεγάλη τους απόφαση. Του Δασκάλου που δεν απαιτεί, αλλά κερδίζει το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των μαθητών με την ασταμάτητη φροντίδα του, κι όχι μόνο στο στενό πλαίσιο του σχολικού ωραρίου. Τα ιδανικά που έχετε διδάξει στους μαθητές χαρίζοντάς τους “φως” στη ζωή τους είναι η ισορροπία και η ώθηση που χρειάζεται η κοινωνία μας για να προοδεύσει. Σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε από καρδιάς», επισημαίνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, σε επιστολή τους προς τους συνταξιοδοτηθέντες που πρόκειται να τιμηθούν. «Εμείς, από την πλευρά μας, προάγουμε με κάθε δυνατότητα τη δύναμη της συνεργασίας και αλληλεπίδρασης της Παιδείας και του Πολιτισμού. Αγωνιζόμαστε να εξασφαλίσουμε στη σημερινή και τις γενιές που θα ακολουθήσουν ανοιχτά και φιλικά σχολεία και συνθήκες που επιτρέπουν στους παιδαγωγούς να μεγαλουργούν και τους μαθητές να διαπρέπουν», προσθέτουν.

 

Η εκδήλωση βράβευσης των 62 συνταξιοδοτηθέντων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υπηρέτησαν σε σχολικές μονάδες και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ.Φεραίου και Μεγάρων).

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr