Κυρ.Μητσοτάκης: Οι υγιείς δυνάμεις δεν βρίσκονται στα δεξιά μας

mhtsotakis1«Οι υγιείς δυνάμεις δεν βρίσκονται στα δεξιά μας» δηλώνει σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των εκλογών στη ΝΔ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι η μάχη θα κριθεί στον β’ γύρο, στις 10 Ιανουαρίου, ενώ δηλώνει αισιόδοξος ότι θα κόψει πρώτος το νήμα. Άλλωστε, η επικράτηση είναι το ζητούμενο και οτιδήποτε λιγότερο το αντιμετωπίζει ως πλήρη αποτυχία.

«Είμαι υποψήφιος προκειμένου να εκλεγώ πρόεδρος. Θα είναι όχι μόνο αποτυχία αλλά και μεγάλη απογοήτευση διότι ειλικρινά πιστεύω ότι η δημιουργική ανανέωση και η ανάταξη της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορούν να περιμένουν» δηλώνει.

«Υπάρχει μια βαθιά διαχωριστική γραμμή» αναφέρει «ανάμεσα σε όλους εμάς και τα επικίνδυνα άκρα, της Άκρας Αριστεράς και Άκρας Δεξιάς, που συναπαρτίζουν σήμερα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Είναι καθοριστικό λοιπόν, επί τη βάσει των αξιών, ένα σύγχρονο, ευρύχωρο, κεντροδεξιό αλλά αμφίπλευρα ‘ανοικτό’ κόμμα να οριοθετήσει τη διαχωριστική γραμμή, η οποία ενοποιεί και ενσωματώνει τον χώρο της μεσαίας τάξης, τον χώρο της λογικής, τον χώρο της κανονικότητας, της υπευθυνότητας, τον χώρο της προόδου. Τέτοιες υγιείς δυνάμεις δεν βρίσκονται στα δεξιά μας. Υπάρχουν όμως στο κέντρο του πολιτικού σκηνικού. Είναι, νομίζω, προφανές ότι η θεμιτή διεύρυνση της ΝΔ είναι προς το Κέντρο».

Όπως αναγνωρίζει, στις κάλπες της Κυριακής η ΝΔ δεν αναζητεί μόνο ηγεσία, αλλά και πολιτικό αφήγημα. Το αναγνωρίζει χωρίς δισταγμό: «Μαζί πάνε αυτά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο επόμενος πρόεδρος θα αφήσει το δικό του ιδεολογικό στίγμα στο κόμμα. Οι διαφορές μου με τους συνυποψηφίους μου είναι διακριτές. Η δική μου υποψηφιότητα θα διευρύνει τη ΝΔ προς το κέντρο του πολιτικού σκηνικού».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές θα είναι μεγάλη, υποστηρίζει ότι η ενότητα του κόμματος δεν διακυβεύεται, ενώ δεν αποφεύγει να σχολιάσει και τις αναφορές του Β.Μεϊμαράκη περί του καραμανλικού DNA της ΝΔ κι αν αυτό δοκιμάζεται στις κάλπες. «Ποτέ δεν κατάλαβα τι σημαίνει αυτό. Εργάζομαι για μια ΝΔ όπου οι αναφορές στους ιστορικούς ηγέτες της παράταξης δεν θα έχουν πολιτική σημασία. Την Κυριακή βάζουμε τα θεμέλια της μεγάλης Κεντροδεξιάς του μέλλοντος. Δεν θέλουμε ένα κόμμα – μουσείο» υποστηρίζει.