Κλείδωσαν προσλήψεις 16.500 αναπληρωτών

Μειωμένες κατά 3.000 θα είναι οι τοποθετήσεις δασκάλων και καθηγητών, ύστερα από εξοικονόμηση δυναμικού που επετεύχθη από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

 

Μειωμένες κατά 3.000 ευρώ θα είναι τελικά οι προσλήψεις των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μετά την εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού μέσω λιγότερων αποσπάσεων σε φορείς αλλά και παράλληλων αναθέσεων μαθημάτων που επετεύχθη από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

 

Αρχικά το υπουργείο Παιδείας είχε υπολογίσει τα κενά σε 22.500 και τόνιζε ότι έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια για την πρόσληψη 19.500 αναπληρωτών.

 

Ως εκ τούτου θα απέμεναν 3.000 κενά, τα οποία θα καλύπτονταν-όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος- μέσω παράλληλων αναθέσεων μαθημάτων

.

Τελικά, ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε το Σάββατο ότι τα κενά –ύστερα από αγώνα που έκανε-μειώθηκαν στα 16.500, καθώς περιορίστηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς κατά περίπου 350, προχωρούν οι παράλληλες αναθέσεις μαθημάτων ενώ αξιοποιήθηκε το πλεονάζον προσωπικό από περιφέρεια σε περιφέρεια. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των προσλήψεων αναπληρωτών σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια με τα νέα δεδομένα, δεν θα ξεπεράσει τις 16.500.

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ